Josef Juha míří ukázat florbal na Floridu. Foto: Flickr ACEMA Sparta Praha
5. 2. 2022 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Misionář Juha. Juniorský mistr světa stráví léto na Floridě, pomůže v nové soutěži. Ukážu krásu florbalu, plánuje

 



Juniorský mistr světa z Halifaxu a obránce pražské Josef Juha zažije své druhé zahraniční angažmá. Po regulérním působení v Pixbu se letos v létě vydá na Floridu, kde bude v rámci týmu Florida Vikings působit v nově vzniklé North American Floorball League.

Josefa Juhu čeká po Pixbu druhé zahraniční angažmá, tentokrát na sluncem zalité Floridě. „„K této příležitosti jsem se dostal na kempu Pixba. Oslovil mě jeden spoluhráč, který je napůl Švéd a napůl Američan. Vylíčil mi nabídku, spojil mě s klubem a nakonec jsme se dohodli,” řekl Juha Českému florbalu.

North American Floorball League má zatím v plánu pět turnajů a závěrečné play off, které se rovněž odehraje v rámci jednoho víkendu. Začínat by se mělo 24. června, finálový turnaj by pak v Texasu měl skončit 31. července. Josef Juha tak nepřijde ani o jeden superligový zápas, teoreticky by se měl představit zpět na Spartě již na Czech Open 2022.

Soutěže se bude účastnit celkem pět týmů, přičemž na každém ligovém turnaji se týmy utkají vždy jedenkrát mezi sebou, čemuž odpovídá také deset časových slotů, které již liga oznámila. V praxi se tak v pátek odehrají tři utkání, v sobotu čtyři a v neděli zbývající tři zápasy.

Finálový turnaj se pak odehraje pro 4 nejlepší týmy, pátý celek se jej tedy nezúčastní. „Liga je úplně nová a hraje v ní hodně cizinců. Pravidla jsou nastavená tak, že každý klub musí mít v kádru 25 % Američanů, ale zbytek je postaven na zahraničních hráčích. Cílem je zkrátka ukázat krásu florbalu a přilákat k němu další lidi,” popisuje Josef Juha.

Kromě Juhova týmu Florida Vikings se v soutěži představí také Forth Worth Jaguars, Texas Tornadoes, Fresno Force a Utah Raptors. Šestý tým Cleveland Bucs se nakonec odhlásil.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*