Patrik Dóža už je nejproduktivnějším Čechem v NLA. Foto: Andreas Bass Patrik Dóža už je nejproduktivnějším Čechem v NLA. Druhý je jeho spoluhráč Martin Pražan. Foto: Andreas Bass
16. 2. 2022 Švýcarsko (1) KOMENTÁŘŮ

Rozjetý Dóža dva zápasy, šest bodů. A Uster je blízko play off!

 



Patrik Dóža s Martinem Pražanem táhnou Uster vstříc vyřazovací části! Oba dva byli u důležitý domácí výhry nad Thunem v dohrávce 15. kola. Dóža pak následně zazářil proti prvnímu Curychu, ani jeho čtyři body však na překvapení nestačily. Blízko play off je také Šešulkův Chur.

Proti vedoucímu Curychu byl Dóža vyhlášen nejlepším hráčem Usteru. V utkání proměnil nájezd a byl u čtyř gólů domácích z celkového počtu pěti. Do statistik se brankou zapsal také Martin Pražan. Dóža už svého parťáka předstihl v pozici nejproduktivnějšího českého hráče. Aktuálně má na kontě 23 bodů, a to vinou zranění nastoupil v aktuálním ročníku jen do 12 zápasů.

Velmi důležitou výhru vybojovali hráči Churu, které jako kapitán vede český obránce Daniel Šešulka. Ten zaznamenal asistenci a Chur zvítězil nad Thunem 8:3. Šešulka a spol. jsou blízko účast v play off, kterou mohou potvrdit už v nadcházejícím kole.

Na poslední příčku naopak spadl po dvou porážkách Thun, za který nastupují brankář Jan Eckhardt a útočník Jan Řehoř. UHC předskočila Astra Sarnen. Za ní totiž na hřišti Malans řádil švédský forvard Alexander Rudd. Dva góly a čtyři asistence pomohly do té doby poslednímu celku tabulky odlepit se ode dna. Rudd po přesunu ze Švédska zapsal v 15 zápasech dosud 30 bodů.

Dohrávky předchozích kol švýcarské ligy:

UHC Uster – UHC Thun 8:4 (za domácí DÓŽA 1+1, PRAŽAN 0+1)
Chur Unihockey – Zug United 2:4
Waldkirch St. Gallen – HC Rychenberg Winterthur 4:9
Zug United – UHC Thun 8:4 (za hosty ŘEHOŘ 0+2)

Výsledky 20. kola švýcarské ligy:

Zug United – SV Wiler-Ersigen 4:3
UHC Uster – Grasshopper Club Curych 5:12 (za domácí DÓŽA 2+2, PRAŽAN 1+0)
HC Rychenberg Winterthur – Floorball Köniz 3:2 po prodl.
UHC Alligator Malans – Ad Astra Sarnen 8:9 po prodl.
Chur Unihockey – UHC Thun 8:3 (za domácí ŠEŠULKA 0+1)
Waldkirch St. Gallen – Tigers Langnau 4:7

Tabulka švýcarské ligy:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Paolo Riedi 42 (24+18) / Grasshopper Club Curych
2. Alexander Hallén 36 (22+14) / Zug United
3. Aaro Helin 36 (21+15) / Chur Unihockey
… Patrik Dóža 11+12, Martin Pražan 8+13, Jan Řehoř 4+7, Matyáš Krebner 3+7, Radek Sikora jr. 7+2, Daniel Šešulka 1+6, Lukáš Veltšmíd 3+3, Josef Pluhař 2+2, Martin Kisugite 0+4


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*