Filip Langer se utká s Matějem Jendrišákem. Foto: FBC Kalmarsund Filip Langer se utká s Matějem Jendrišákem. Foto: FBC Kalmarsund
16. 2. 2022 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Langer byl u čtyř gólů proti Siriusu, bodoval i Jendrišák. Teď se utkají proti sobě

 



Ve středu od 18:30 se Kalmarsund utká s Linköping. A to znamená také střet Filipa Langera s Matějem Jendrišákem. Kometa letošní sezony švédské superligy proti matadorovi a kapitánovi svého celku. Oběma hráčům se v poslední době daří a sbírají kanadské body jako na běžícím páse.

Langer se zaskvěl čtyřmi body na hřišti předposledního Siriusu. V 17. minutě zpoza branky krásně našel volného Jespera Lindströma a ten skóroval. Pak český útočník vybojoval přesilovku a v ní nastavil čepel na šikovné nahození Lindströma. Dechberoucí spolupráce těchto dvou šikulů pokračovala i v dalším průběhu druhé třetiny.

Bývalý forvard střešovického Tatranu bekhendem shodil míček do rohu, kde už čekal připravený Lindström. 25letý střelec dostal prostor vběhnout až do brankoviště a zvýšil na 4:0 pro hosty. A do čtveřice spolupráce Langera s Lindströmem. V další početní výhodě Langer křížnou přihrávkou oslovil švédského kanonýra a bylo to už o pět gólů pro celek z Kalmaru.

Lindström nakonec zaznamenal jen těžko uvěřitelnou bilanci pět gólů a dvě asistence. Langer se zastavil na jedné brance a třech přihrávkách. Kalmarsund uspěl v pěti posledních zápasech a v tabulce se drží na solidní čtvrté příčce. Český reprezentant už má na svém kontě 36 kanadských bodů a do konce základní části bude jistě atakovat čtyřicítku.

Ve všech čtyřech posledních duelech se do statistik zapsal Matěj Jendrišák. Linköpingu se ale výsledkově nedaří. Po delší pauze způsobené covidem pokaždé prohrál a zkomplikoval si boj o play off. Důležitý zápas absolvují hráči Linköpingu už dnes, kdy se utkají právě s Kalmarsundem. Jak dopadne český souboj Langer versus Jendrišák?

Výsledky švédské superligy:

Djurgårdens IF IBS – FBC Kalmarsund 1:5
Linköping IBK – Mullsjö AIS 6:8 (za domácí JENDRIŠÁK 1+1)
IK Sirius IBK – FBC Kalmarsund 0:9 (za hosty LANGER 1+3)
Linköping IBK – IK Sirius IBK 4:5 po prodl. (za domácí JENDRIŠÁK 2+0)
Linköping IBK – Växjö IBK 4:7 (za domácí JENDRIŠÁK 0+1)
FC Helsingborg – FBC Kalmarsund 4:7 (za hosty LANGER 1+0)
IBF Falun – Linköping IBK 6:4 (za hosty JENDRIŠÁK 1+0)

Tabulka švédské superligy:

Kanadské bodování:

1. Oskar Weissbach 47 (22+25) / Pixbo Wallenstam IBK
2. Hampus Öhgren 47 (21+26) / Team Thorengruppen SK
3. Felix Lanver 46 (27+19) / Pixbo Wallenstam IBK
… Filip Langer 24+12, Matěj Jendrišák 8+13, Josef Rýpar 3+3


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*