Na hřišti to mezi Kalmarsundem a Linköpingem jiskřilo. Setkali se také čeští hráči Matěj Jendrišák s Filipem Langerem. Foto: FBC Kalmarsund Na hřišti to mezi Kalmarsundem a Linköpingem jiskřilo. Setkali se také čeští hráči Matěj Jendrišák s Filipem Langerem. Foto: FBC Kalmarsund
25. 2. 2022 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Jendrišák s Rýparem opanovali český souboj v SSL! Rýpar pak rozhodl další duel v prodloužení

 



Matěj Jendrišák s Josefem Rýparem táhnou Linköping směrem vzhůru. Český kapitán týmu v posledních třech zápasech zapsal šest bodů, Rýpar pro změnu rozhodl duel na hřišti Thorengruppenu. Linköping nabitý program zvládá skvěle! Z posledních tři zápasů pokaždé vyhrál a posunul se v tabulce na třetí příčku švédské superligy. To celku dalšího českého hráče Filipa Langera se v posledním týdnu tolik nedařilo, navíc Kalmarsund padl právě s Linköpingem.

Ještě šest minut před koncem ztrácel Linköping na domácí Thorengruppen gól. Pak se z nájezdu prosadil Simon Palmén a poslal utkání do prodloužení. V něm při hře čtyři na čtyři vzal zodpovědnost do vlastních rukou Josef Rýpar, odpoutal se od obránce a, byť mu střela i kvůli dotírajícímu protihráči úplně nesedla, poslal míček po zemi do sítě!

Jednalo se o pátou trefu Rýpara v aktuálním ročníku švédské superligy. Český univerzál tak rozhodl o zisku dvou bodů ve prospěch svého celku. Předchozí úspěšný zásah zaznamenal Rýpar proti Kalmarsundu. A vidět byl pořádně také jeho parťák Matěj Jendrišák. Ve vyhecovaném utkání zapsal tři body (2+1) a Linköping slavil cenné vítězství 4:3.

Naopak Filip Langer vyšel po předchozích bodových hodech naprázdno a celek z Kalmaru musel skousnout porážku. Hráčům v modrém se navíc nedařilo ani na hřišti Växjö, kde Kim Nilsson a spol. padli vysoko 4:9. Kalmarsund si tak lehce zkomplikoval boj o play off, vše má ale ve vlastních rukou a na ostatní soupeře „pod čarou“ má ještě určitý bodový polštář.

Matěj Jendrišák se blýskl dalším skvělým výkonem také proti Pixbu. I v tomto střetnutí posbíral tři body (1+2). V posledních třech zápasech tak celkově zapsal tři úspěšné trefy a stejný počet asistencí. V současné chvíli je na 27 bodech. Langer má bodů 36. Kalmarsund i Linköping odehrají další zápasy švédské nejvyšší soutěže v neděli.

VÝSLEDKY ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

Team Thorengruppen SK – Linköping IBK 3:4 po prodl. (za hosty RÝPAR 1+0)
Växjö IBK – FBC Kalmarsund 9:4
Linköping IBK – Pixbo Wallenstam IBK 9:3 (za domácí JENDRIŠÁK 1+2)
FBC Kalmarsund – Linköping IBK 3:4 (za hosty JENDRIŠÁK 2+1, RÝPAR 1+0)

TABULKA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Hampus Öhgren 52 (24+28) / Team Thorengruppen SK
2. Felix Lanver 50 (27+23) / Pixbo Wallenstam IBK
3. Oskar Weissbach 50 (24+26) / Pixbo Wallenstam IBK
… Filip Langer 24+12, Matěj Jendrišák 11+16, Josef Rýpar 5+3


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*