Podle Vladimíra Trčky (vpravo) má Ústí stále skromné cíle Foto: Flickr Florbal Ústí
3. 3. 2022 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítězové s nohama na zemi. Máme skromné cíle, ale Superlize „NE“ neřekneme, hlásí kouč Ústí

 



Pozornost byla upřena spíše na Bulldogs Brno, Karlovy Vary nebo kladenské Kanonýry, avšak vítězem základní části 1. ligy mužů se stali florbalisté z Ústí nad Labem. Ti vstoupili dobře také do play off a po úvodním víkendu vedou nad Startem98 2:0 na utkání. Podle trenéra Vladimíra Trčky se ale s hráči případný postup do Livesport Superligy zatím neřešil a klub má nadále skromné cíle.

Pouhé čtyři prohry katapultovaly Ústí do čela základní části 1. ligy mužů. „Základní část dopadla nad naše očekávání. Neměli jsme před sezonou tak vysoké cíle, chtěli jsme uhrát klidný střed, takže tabulkově zhruba 4. – 6. místo, takže pro nás je to nad očekávání,“ upřímně hodnotí hlavní trenér týmu Vladimír Trčka.

Na druhém místě skončilo Znojmo, které Ústí sice doma porazilo, ale venkovní zápas s ním nezvládlo a domů si odvezlo porážku 3:7. „Už je to delší doba, ale domácí zápas se nám povedl, ve Znojmě jsme bohužel měli v hlavách, že soupeř není kompletní, když vezmeme v potaz, že vlastně celou sezonu využíval kluky z Tatranu. Mysleli jsme si, že se to udělá samo, ale musíme přiznat, že nás soupeř přehrál a utkání vyhrál zaslouženě,“ vrací se k listopadovému duelu.

Při pohledu na dílčí statistiky je ale očividné, že Ústí vyhrálo zaslouženě, vždyť má největší počet vstřelených branek, a naopak druhý nejnižší počet inkasovaných gólů. Zakládá si tedy na defenzivním stylu? „Defenzivní určitě ne, máme nejlepší brankový rozdíl. Velmi dobrá obrana a nejlepší útok v soutěži. Snažíme se hrát něco mezi, jak nebýt přehnaně defenzivní, tak přehnaně ofenzivní,“ usmívá se Vladimír Trčka.

Spojení s Livesport Superligou a případný postup do ní se tak v případě Ústí nabízí. „Kluci to v hlavách mají, ale řekli jsme si, že to vůbec nebudeme řešit, takže s klukama jsme to neřešili. Vedení klubu už samozřejmě muselo podniknout nějaké kroky, kdyby se to náhodou povedlo, takže tam jsme se trochu bavili, ale my obecně jdeme zápas od zápasu,“ nechce se hlavní trenér a sekretář oddílu zbytečně rozptylovat.

Nechystá ale přeci jen již Ústí případné podmínky pro nejvyšší soutěž? „Neřekl bych, že se něco připravuje, pořád máme skromné cíle. Ale pokud by se postoupilo, tak by vedení „NE“ neřeklo a připravily by se podmínky k tomu, aby se Superliga v Ústí mohla hrát, což si myslím, že by si kluci zasloužili,“ hlásí.

Sami sebe ale za favorita soutěže v Ústí nevidí, o tom, kdo by měl postoupit, mají naopak jasno. „Už jsem to říkal před play off. Ačkoliv skončilo páté po základní části, tak pro mě je favoritem na postup Kladno,“ vyloží upřímně ústecký trenér.

A ve své tezi pokračuje. „Jednak si myslím, že jsou finančně dobře zabezpečeni, také si stáhli některé hráče, kteří nejsou odchovanci klubu, jako Chroust nebo Papoušek. Myslím si, že pokud by Kladno nepostoupilo, tak by to pro něj byl výrazný neúspěch,“ hodnotí.

Jenže Kladno zatím v souboji s Karlovými Vary hraje 1:1 na zápasy, současně je tedy jisté, že jeden z velkých favoritů soutěže bude mít vystavenou stopku již ve čtvrtfinále, bez ohledu na výsledek série. Sleduje kouč Ústí také play down? „Určitě, osobně sleduji napříč florbalem všechny soutěže, takže mám přehled, co se kde děje a samozřejmě sleduju také play down, protože ta varianta, že se utkáme s někým z play down existuje. A pokud mám čas, tak se i podívám na nějaké utkání, mančafty v play down sleduji,“ uzavírá Vladimír Trčka.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*