Nosit ochranné brýle bude v Tatranu povinné. Foto: Flickr Tatran Střešovice
5. 3. 2022 Vybavení (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran nasazuje brýle! Od září budou povinné ve hře i na tréninku, chce zapůsobit na všechny

 



Tatran Střešovice od září přechází na takzvaný finský model. Znamená to, že od přípravky po kategorii starších žáků a žákyň budou jeho hráči a hráčky povinně nosit při zápasech a tréninkových jednotkách ochranné brýle. Tatran zároveň věří, že se povede trend nošení brýlí rozšířit v celém českém florbalovém prostředí. Patrony projektu „Bez brýlí nehraju“ jsou Martin Pánek, Vendula Beránková a Veronika Kopecká.

Ochranné brýle jsou povinnou součástí mládežnické výbavy ve Finsku, a právě finský model chce Tatran zavést. V rámci tréninkových jednotek a zápasů tak bude nošení brýlí povinné pro všechny od kategorie přípravek po starší žáky a žákyně.

Že se následně mohou stát pevnou součástí vybavení dokazuje například známá finská útočnice Elina Kujala, která brýle používá dodnes, ještě ve svých pětatřiceti letech.

„Nosit při hře a tréninku brýle bude ve Střešovicích povinné od září. Do té doby bychom rádi dali našim hráčům čas, aby si brýle pořídili a naučili se s nimi hrát. Těší nás, že už nyní velké množství hráčů a hráček brýle nosí. Samozřejmě budeme mít v záloze připravené i erární kusy, které budeme zapůjčovat jak nováčkům, tak hráčům v případě zapomenutí,“ uvádí Tatran v oficiálním prohlášení.

Střešovice by zároveň chtěly, aby se trend nošení brýlí rozšířil do celého českého florbalového prostředí. „Věříme, že tento krok k ochraně zdraví dětí bude pozitivně vnímán napříč všemi kategoriemi Tatranu Střešovice. Zároveň doufáme, že bude projekt inspirací i pro ostatní týmy celé České republiky a ochranné brýle, se v budoucnu stanou nedílnou součástí každého florbalisty,“ uvádí k tomu klub.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*