S modrožlutou čelenkou nastupuje do zápasů český útočník Filip Langer. Vyjadřuje tím podporu Ukrajině. Foto: FBC Kalmarsund S modrožlutou čelenkou nastupuje do zápasů český útočník Filip Langer. Vyjadřuje tím podporu Ukrajině. Foto: FBC Kalmarsund
23. 3. 2022 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Kalmarsund má i díky gólům Langera k semifinále blíž, Linköping krok od vyřazení

 



Ve třech startech v play off nasbíral Filip Langer čtyři body. Pozornost na sebe nepoutá pouze svými výkony, nýbrž i gestem podpory vůči Ruskem napadené Ukrajině. Do zápasů totiž nastupuje se žlutomodrou čelenkou. Připojil se tak ke kapitánům SSL, kteří nosí na své paži pásku ve stejných barvách. Kalmarsund vede nad Helsingborgem 2:1 na zápasy.

Velkou úlohu sehrál Langer hned v prvním čtvrtfinále. Ve 25. minutě při hře čtyři na čtyři lehce zadribloval s míčkem, natáhl ke střele a jeho rána zapadla k tyči. Úvodní zápas série dospěl až do prodloužení. A i v něm se český forvard prezentoval skvělou hrou. Po zavezení míčku na útočnou polovinu přihrál na nabíhajícího Kevina Haglund a ten balonek zametl do sítě.

Celek z Kalmaru tak první zápas ukořistil 4:3 v prodloužení. Také ve druhém střetnutí se Langer zapsal mezi střelce, když si seběhl na střed a nekompromisně zavěsil. Tentokráte ale jeho příspěvek do statistik k výhře FBC nevedl a Helsingobrg srovnal stav série na 1:1. Zatím poslední třetí bitvu musel znovu rozhodnout nastavený čas.

V něm se prosadil Kevin Björkström po asistenci Kima Nilssona a Kalmar je tak o jeden duel napřed. Čtvrté utkání série se bude hrát ve čtvrtek 24. března. Langer v posledním duelu zapsal asistenci a celkově má v play off bilanci 2+2.

Jedna prohra dělí od vyřazení Josefa Rýpara s Matějem Jendrišákem. Kapitán Linköpingu sice posbíral v prvním čtvrtfinále dvě gólové nahrávky, jeho tým však nestačil na Storvretu a padl po výsledku 4:8. Zatím nejtěsnější partii sehráli Jendrišák a spol. se silnou Storvretou ve třetí partii. Ještě minutu před koncem ztráceli domácí dva góly, ale v nervy drásajícím závěru dokázali srovnat.

Deset vteřin před sirénou se ujal pokus Matěje Jendrišáka, který poslal duel do prodloužení. To trvalo 94 sekund, než rozhodl ve formě hrající Tobias Gustafsson. Utkání jeden z nejlepších hráčů na světě opanoval hattrickem a jednou asistencí. Linköping proto prohrává se Storvretou 0:3 na zápasy a v pátek bude odvracet první mečbol soupeře.

Výsledky čtvrtfinále švédské superligy:

Växjö IBK – Pixbo Wallenstam IBK 1:2

Växjö IBK – Pixbo Wallenstam IBK 7:2
Pixbo Wallenstam IBK – Växjö IBK 8:1
Växjö IBK – Pixbo Wallenstam IBK 5:6 po sam. náj.

FBC Kalmarsund – FC Helsingborg 2:1

FBC Kalmarsund – FC Helsingborg 4:3 po prodl. (LANGER 1+1)
FC Helsingborg – FBC Kalmarsund 5:3 (LANGER 1+0)
FBC Kalmarsund – FC Helsingborg 5:4 po prodl. (LANGER 0+1)

Linköping IBK – Storvreta IBK 0:3

Linköping IBK – Storvreta IBK 4:8 (JENDRIŠÁK 0+2)
Storvreta IBK – Linköping IBK 5:3
Linköping IBK – Storvreta IBK 3:4 po prodl. (JENDRIŠÁK 1+0)

IBF Falun – Mullsjö AIS 2:1

IBF Falun – Mullsjö AIS 7:3
Mullsjö AIS – IBF Falun 7:3
IBF Falun – Mullsjö AIS 7:6


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*