Česká reprezentace před semifinálovým duelem na MS. Foto: Martin Flousek, Český florbal Česká reprezentace před semifinálovým duelem na MS. Foto: Martin Flousek, Český florbal
28. 3. 2022 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Potvrzeno: Muži odehrají kvalifikaci v Celanu na konci května

 



Mužská reprezentace má jasno. Svůj kvalifikační turnaj o účast na Mistrovství světa 2022 ve Švýcarsku odehraje v italském Celanu od 24. do 27. května. Soupeři českého týmu jsou v základní skupině reprezentace Španělska, Slovinska a domácí Itálie.

Původně se mělo hrát od 2. do 5. února v Lignanu Sabbiadoro, nakonec se bude hrát téměř o 700 kilometrů jižněji v Celanu od 24. do 27. května. V základní skupině se utkají se Španělskem, Slovinskem a domácí Itálií.

V novém kvalifikačním formátu se jedná vlastně o turnaj mezi dvěma skupinami na stejném místě. Češi hrají skupinu E a párují se se skupinou F, kterou tvoří Němci, Slováci, Rakušané a reprezentace Pobřeží Slonoviny, pro neexistenci africké kvalifikace.

Po odehrání základních skupin se týmy utkají o sedmé, páté a třetí místo, dva vítězové si to pak rozdají ve finále. Na světový šampionát postoupí všech šest vítězů základních skupin, všichni tři vítězové zápasů o 3. místo a nejlepší tým na čtvrtém místě, na základě výsledků v základní skupině.

Samotné mistrovství světa se odehraje od 5. do 13. listopadu v Curychu a Wintherthuru.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*