Lukáš Ujhelyi opouští Spartu a míří do Švýcarska. Foto: ACEMA Sparta Praha Lukáš Ujhelyi se vrací do Švýcarska. Foto: ACEMA Sparta Praha
12. 4. 2022 Švýcarsko (1) KOMENTÁŘŮ

Sparta ztrácí oporu. Slovenský reprezentant Ujhelyi míří do Malans. Je to můj mateřský klub, loučí se

 



Spojení slovenského reprezentanta Lukáše Ujhelyiho a pražské Sparty se po sedmi letech minimálně na nějakou dobu přeruší. Slovenský pointmaker se totiž přesouvá do švýcarské nejvyšší soutěže, kde obleče barvy Malans.

Slovenský kanonýr se vypracoval za sedm let až v oporu pražského týmu. „Sparta mě florbalově vychovala a herně jsem tu za ty roky vyrostl pro velký florbal. Strávil jsem tu nejvíce sezón v mé dosavadní kariéře. Přesto, že nejsem odchovancem od nejnižších věkových kategorií, vnímám Spartu jako svůj mateřský klub,“ uvedl v tiskové zprávě.

Nyní míří do Malans, stane se tak spoluhráčem českého beka Lukáše Veltšmída. ,,S myšlenkou vyzkoušet si i jinou zahraniční ligu jsem si pohrával už dlouho. I přes to, že to znamená vystoupit z komfortní zóny a jít do neznámého prostředí, nerad bych si jednou vyčítal, že jsem tuto příležitost nevyužil. Je to hlavně obrovská možnost opět se posunout ve florbale, ale také v životě,“ popsal důvody, které jej vedly k rozhodnutí o změně.

V probíhající sezoně skončil tým Malans v základní části na šesté pozici. Ve čtvrtfinále play off pak podlehl Zugu 3:4 na zápasy.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Wow, velký oslabení. Hodně štěstí, myslím že se mu bude dařit, je to skvělej hráč a střelec

Napsat komentář

*