Radek Sikora (9) junior bude mít možnost bojovat o titul. Foto: www.imagepower.ch / Fabian Trees Radek Sikora (9) junior bude mít možnost bojovat o titul. Foto: www.imagepower.ch / Fabian Trees
19. 4. 2022 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Köniz titul ve Švýcarsku neobhájí. Na jeho úkor si finále zahrají Krebner se Sikorou

 



Martin Kisugite se spoluhráči z Könizu na obhajobu ve švýcarské lize nedosáhnou. V repríze posledního boje o titul padli s Wilerem 1:4 na zápasy a končí v semifinále. Wiler, za který nastupují Češi Matyáš Krebner a Radek Sikora junior, se ve finále střetne s Curychem.

Po úvodním víkendu to ještě pro Köniz vypadalo celkem nadějně. Wiler pro sebe sice uzmul úvodní utkání na hřišti soupeře, Kisugite a spol. ale následně svému sokovi porážku vrátili. V následných třech duelech už byl Wiler lepší a zvítězil postupně 6:4, 6:2 a 4:2. Největší českou stopu v sérii zanechal Radek Sikora junior, který ve třetím utkání nasbíral dva body a celkově v semifinále zapsal jeden gól a dvě asistence.

Nepočítáme-li sezonu 2019/20, ve které se kvůli pandemii koronaviru vítěz nevyhlašoval, dostal se Wiler do finále popáté v řadě. Stejný počet účastí za sebou naopak poražený Köniz nezkompletuje. Hegemonii obou dvou klubů v posledních letech švýcarské NLA se pokusí narušit hráči Grasshopper Curych. Ti v semifinále přetlačili Zug 4:2 a o titul budou usilovat po dlouhých šesti letech. V sezoně 2015/16 Grasshopper přetlačil v superfinále Köniz po přestřelce 10:8.

Boj o udržení nezvládl Thun s českými hráči Janem Eckhardtem, Janem Řehořem a Josefem Pluhařem. UHC padlo v baráži s Thurgau 0:4 na zápasy a z nejvyšší soutěží se loučí. Stejný osud potkal Astru Sarnen. 11. celek po základní části nestačil na Basilej. V příštím ročníku tak bude mít švýcarská elitní soutěž dva nové účastníky.

VÝSLEDKY SEMIFINÁLE PLAY OFF ŠVÝCARSKÉ LIGY:

FLOORBALL KÖNIZ – SV WILER-ERSIGEN 1:4

Floorball Köniz – SV Wiler-Ersigen 3:5 (KISUGITE 0+1 – SIKORA jr. 0+1)
SV Wiler- Ersigen – Floorball Köniz 2:6
Floorball Köniz – SV Wiler-Ersigen 4:6 (SIKORA jr. 1+1)
SV Wiler- Ersigen – Floorball Köniz 6:2
Floorball Köniz – SV Wiler-Ersigen 2:4

GRASSHOPPER CLUB CURYCH – ZUG UNITED 4:2

Grasshopper Club Curych – Zug United 9:2
Zug United – Grasshopper Club Curych 2:4
Grasshopper Club Curych – Zug United 3:4
Zug United – Grasshopper Club Curych 6:4
Grasshopper Club Curych – Zug United 8:1
Zug United – Grasshopper Club Curych 5:8


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*