22. 4. 2022 Podcasty (0) KOMENTÁŘŮ

Florbal.cz podcast o švédském Superfinále: Kalmarsund to bude mít těžké, ženské finále může být dramatické

 



Dva týdny po českém Superfinále přichází čas dvou superfinálových duelů také ve Švédsku. V mužském Superfinále se utká Kalmarsund s Filipem Langerem a Martinem Formanem proti Falunu, v ženském pak dvojice Pixba Wallenstam Eliška Krupnová – Denisa Ratajová vyzve Thorengruppen. Hosty speciálního dílu Florbal.cz podcastu byli sportovní novinář a komentátor Nova Sport Tomáš Rambousek, kapitán Bohemians Filip Forman a útočník Mladé Boleslavi Martin Tokoš.

Poprvé od roku 2009 se může stát, že švédskou nejvyšší soutěž nevyhraje Falun nebo Storvreta, Falun totiž v Superfinále vyzve Kalmarsund. „Vaxjö pro mě bylo favoritem, má velmi dobře postavený tým a už od doby, kdy jsem hrál v Dalenu, tak měli konzistentní, přitom nekupoval velké hvězdy. Kalmarsund to urval srdcem, chtěl více. Nečekal jsem, že to půjde do sedmého zápasu, myslím si, že ve finále to bude mít těžké, Kalmar musí eliminovat nejlepší hráče Falunu,“ říká Martin Tokoš, jediný český vítěz SSL právě v barvách Falunu.

S názorem souhlasí také novinář a komentátor Nova Sport Tomáš Rambousek. „Falun měl úžásnou sezonu, prošel krizí a odvolal trenéra, ale od té doby je pod novým trenérem parádní. Finále může být velká jízda Falunu, když se Kalmaru nepovede jeho game plan,“ predikuje.

Láká také na ženské Superfinále, ve kterém se utká Pixbo Wallenstam s Thorengruppenem. Souhlasí také Martin Tokoš. „Může to být dramatičtější než mužské Superfinále, moc se na to těším,“ uvedl útočník Mladé Boleslavi.

Českou stopou v Kalmarsundu je pak působení Filipa Langera s Martinem Formanem. „Když se Fílovi nedaří, může to s Martinem probrat a funguje to i opačně, pokud je v týmu něco špatně, tak mu to může říct, protože má lepší vhled do týmu. Takže i když je to pro oba první sezona, tak to funguje skvěle. Kalmar navíc neměl hráče jako je Filip, centra a tvůrce hry. Přesně takového hráče potřeboval, může hrát úplně všude,“ říká bratranec Martina Formana Filip, kapitán Bohemians Filip Forman, který v Kalmarsundu v minulé sezoně krátce působil.

Ženské Superfinále začíná ve 12.10, mužské pak v 15.10 a oba duely budete moci sledovat živě na Nova Sport 2.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*