Matěj Jendrišák velkou měrou přispěl k triumfu nad Dánskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal Matěj Jendrišák s kapitánskou páskou. Foto: Martin Flousek, Český florbal
28. 4. 2022 Reprezentace - Muži (1) KOMENTÁŘŮ

Comeback Jendrišáka! Bývalý kapitán bude součástí boje o postup na MS!

 



Česká reprezentace bude v italském Celanu hrát o postup na světový šampionát i s Matějem Jendrišákem! Bývalý kapitán národního týmu se do reprezentace vrací po tříleté odmlce. Češi se postupně utkají se Slovinskem, Španělskem a Itálií.

Kouč Jaroslav Berka mohl na kvalifikační turnaj vzít podle pravidel pouze 15 hráčů do pole a dva brankáře. Kvalifikace má totiž upravená pravidla a bude se hrát na třikrát 15 minut. Vítěz skupiny, kterým by se Češi měli podle papírových předpokladů stát, si zajistí postup a následně se o umístění utká s vítězem souběžně hrané skupiny, v níž jsou celky Německa, Pobřeží Slonoviny, Rakouska a Slovenska.

„Zvolili jsme kombinaci zkušeností a mládí. Kvalifikace je pro nás jedinou příležitostí vidět hráče před Světovými hrami v ostrých zápasech. Cíl je budovat základní principy naší hry, a zároveň si vyzkoušet nějaké možnosti směrem k vrcholům, které nás letos čekají. Samozřejmě i pro hráče se jedná o možnost, jak si vybojovat nominaci,“ uvedl pro web Českého florbalu Berka.

S Martineme Benešem bude brankářskou dvojici dotvářet Martin Haleš z Pardubic. Naopak Lukáš Bauer dostal po dohodě volno. Podobně na tom jsou také mladoboleslavský spoluhráč Bauera Adam Hemerka a vítkovický Adam Delong. Z osobních důvodů bude chybět také Josef Rýpar.

„Zmínění hráči nejedou po vzájemné dohodě. Měli velmi dlouhou sezonu 2020/21, kdy hráli až do poloviny června a šli téměř bez odpočinku do letošního ročníku. Zároveň se jedná o hráče, u kterých máme o jejich roli směrem k národnímu týmu jasnou představu, budou-li prokazovat svou očekávanou výkonnost,“ dovysvětlil trenér.

Po delší době národní dres obléknou již zmiňovaný Matěj Jendrišák a také Jakub Hubálek. Premiérový start v národním týmu mohou vedle brankáře Haleše zapsat rovněž juniorští mistři světa Petr Majer, Šimon Stránský a Matěj Pěnička.

PROGRAM REPREZENTACE MUŽŮ NA KVALIFIKACI:

24. 5., 13:00 Česko – Slovinsko
25. 5.,13:30 Španělsko – Česko
26. 5., 18:30 Itálie – Česko


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Co Dóža, Pražan, máte někdo info? Co také zkusit Sikoru jr., Krebnera, Eckhardta nebo Pešata?

Napsat komentář

*