Denisa Ratajová zůstane oporou Pixba. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Denisa Ratajová
13. 5. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Ratajová mění dres! Po čtyřech letech jde z Pixba do Zugu, bude první Češkou ve všech ligách TOP 4

 



Reprezentační útočnice Denisa Ratajová se rozhodla změnit dres. Po čtyřech letech v Pixbu podepsala smlouvu se švýcarským Zugem, kde by se mohla potkat také s Kamilou Paloncyovou a Ivanou Šupákovou. Ve chvíli, kdy za Zug nastoupí do prvního ligového zápasu, tak se stane první Češkou a druhou ženou na světě, která bude mít odehraný zápas ve všech čtyřech nejlepších ženských světových ligách.

Denisa Ratajová před pár dny nedosáhla s Pixbem na vytoužené zlato ze švédské nejvyšší soutěže, od pátku je jasné, že to byl minimálně na nějakou dobu, její poslední zápas ve Švédsku.

Její další florbaové kroky totiž povedou do švýcarského Zugu, kde již působí Kamia Paloncyová s Ivanou Šupákovou. „Dá se říct, že jsem byla otevřena všemu, ať už šlo o Češko, Švýcarsko nebo Švédsko, zájem byl ze všech zemí. Hrát v SSL je super, měřit se s nejlepšími týmy a hráčkami a být v týmu, který bojuje o zlato. Ale hlavně v poslední sezoně jsem nebyla úplně spokojená. Cítila jsem, že potřebuji změnu, posunout se i mimo florbal, přičemž Zug nabízí zajímavé pracovní možnosti, které věřím, že vyjdou. A myslím si, že tohle by mi mohlo pomoct být ve větší pohodě také po florbalové stránce. Těším se na nové výzvy a Švýcarsko samotné,“ uvedla v prohlášení zastupující agentury FAP Ratajová, která má bakalářský titul z Ekonomické fakulty VŠB v Ostravě.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený FAP Agency (@fapagency)


Ve chvíli, kdy Ratajová nastoupí v dresu Zugu do ligového utkání, stane se první Češkou a druhou ženou na světě, která bude mít zapsaný start ve všech čtyřech nejlepších ženských florbalových soutěžích na světě. V Česku hrála za oba ostravské týmy, ve Finsku za SB-Pro a ve Švédsku za Pixbo. Díky triumfům s Vítkovicemi a SB-Pro má ve sbírce české a finské ligové primáty.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*