Petr Koutný před utkáním s Estonskem na MS mužů 2018. Foto: IFF Petr Koutný před utkáním s Estonskem na MS mužů 2018. Foto: IFF
27. 5. 2022 Ostatní (0) KOMENTÁŘŮ

Legendární trenér Petr Koutný slaví 70. narozeniny, házenkáři jej uctí velkým turnajem

 



Legendární ostravský trenér Petr Koutný v pátek 27. května oslaví 70. narozeniny. Na počest úspěšného trenéra, který před svým působením ve florbale působil úspěšně několik dekád u házené, se o víkendu uskuteční velký házenkářský turnaj.

Petr Koutný je fenomén. Nesmlouvavý trenér, který vždy dbal na disciplínu a pořádek, férový chlap, který vždy držel slovo. Tak na něj dodnes vzpomínají snad všichni jeho svěřenci, na jeho počest se pak v Pustějově uskuteční o víkendu velký házenkářský turnaj. „Bude hrát pět družstev, tři mužské a dva ženské. Budou tam samozřejmě všichni, co házenou hráli, ať už pod vedením trenéra Koutného, nebo prostě pod někým jiným,“ popisuje pro web mskhandball.cz Pavel Rekšák.

Petr Koutný to dotáhl třeba k české házenkářské reprezentaci juniorek, mezi jeho svěřence pak patřil například nynější spolumajitel organizace OKTAGON MMA Ondřej Novotný.

S novým tisíciletím se vrhl do florbalu, a ačkoliv začínal ve Vítkovicích, jeho jméno je neodmyslitelně spjato s mládežnickými a elitními týmy FBC Ostrava, se kterými rovněž sbíral úspěchy jako na běžícím páse.

Také ve florbale se nakonec dočkal mezinárodního angažmá, dlouho působil na Slovensku u tamních reprezentací juniorů a mužů. S mužskou reprezentací se představil také na domácím světovém šampionátu v Praze v roce 2018.

Jméno Petra Koutného je spjato také s florbalem vozíčkářů, kterého byl velkým průkopníkem.

V posledních letech pomáhal například Petrovicím, celá florbalová komunita mu pak držela palce při jeho boji s vážnou nemocí, o které otevřeně promluvil při rozhovoru v jednom z dílů podcastového pořadu Buriho Backchecking.

Petr Koutný dokázal rakovinu porazit, a tak si může o víkendu užít zaslouženou poctu. „Můj největší úspěch? Že jsem vychoval dobré lidi,“ svěřil se před lety v rozhovoru pro MF DNES.

Redakce Florbal.cz přeje Petrovi Koutnému mnoho štěstí, zdraví a životního elánu do dalších let.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*