Jaroslav Berka je novým koučem reprezentace. Foto: Matyáš Klápa, Český florbal Jaroslav Berka je novým koučem reprezentace. Foto: Matyáš Klápa, Český florbal
3. 6. 2022 Reprezentace - Muži (5) KOMENTÁŘŮ

Světové hry: Berka vsadil na fyzickou kondici a univerzálnost, nebere Jendrišáka ani zraněného Beneše

 



České florbalisty čekají v první polovině července Světové hry v americkém Birminghamu. Hlavní trenér Jaroslav Berka ukázal na 14 vyvolených jmen, do Ameriky nepoletí například Matěj Jendrišák nebo zraněný Marek Beneš. Prim hrála fyzická připravenost a komplexnost.

V Americe se bude hrát na 3 x 15 minut, českou reprezentaci by mělo čekat pět duelů v pěti dnech. „Jedná se o specifický turnaj, čemuž jsme samozřejmě museli přizpůsobit také nominaci. Čeká nás pět zápasů v pěti dnech. S ohledem na to jsme vybrali hráče, u kterých jsme přesvědčeni, že jsou fyzicky dobře připraveni. Důležitá pro nás byla také jistá univerzálnost ohledně možného točení sestavy. I z tohoto důvodu jsme se například rozhodli nyní nevzít Matěje Jendrišáka, se kterým ale nadále počítáme v přípravě směrem k MS,” vysvětlil v tiskové zprávě hlavní trenér Jaroslav Berka.

V základní skupině se Češi postaví Finům, Američanům a Kanaďanům. „Bereme nejsilnější možný tým, kterému věříme, že si dokáže poradit se specifiky této akce. Pro mladé hráče se bude jednat o další možnost sbírat cenné zkušenosti v konfrontaci s nejlepšími týmy na světě,” uvedl Jaroslav Berka.

Nominace České republiky na Světové hry:
Brankáři:
Lukáš Bauer (Boleslav) a Martin Beneš (Sparta)

Hráči: Jiří Besta, Adam Delong, Jakub Hubálek, Ondřej Vítovec (všichni Vítkovice), Filip Forman (Bohemians), Matěj Havlas, Ondřej Němeček (oba Tatran Střešovice), Adam Hemerka, Lukáš Punčochář (oba Boleslav), Mikuláš Krbec (Sparta Praha), Filip Langer (FBC Kalmarsund / Švédsko) a Josef Rýpar (Linköping IBK / Švédsko).

Program
9. 7., 1.30 – Česko – USA
9. 7., 19.30 – Česko – Finsko
10. 7., 23.00 – Česko – Kanada


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Sorry, ale nevzít Jendrišáka na úkor Punčocháře je totální nesmysl. Univerzálů je v týmu dost (Rýpar, Besta, Hemerka), takže to jako argument neberu. Mimo prostě, dostanou přes hubu jako se Slovenskem. Ještě že máme lehkou skupinu, Lotyšsko by nás mohlo smáznout, takhle to bude klidné 4. místo.

  • Hmmm napsal:

    Ano 5 zápasu v 5 dnech a vezmou Hubálka, který se zranil v prvním zápase na kvakifikaci to jsou zase kecy 😂👍🏼
    Snad klucina vydrží.

  • Luky napsal:

    Co je fyzická připravenost dle pana Berky a pana Bruse? Fyzicky dobře se asi připravuje jenom v některých klubech, tak je překlad? A úplně nejlépe to zřejmě provádí ve Vítkovicích…
    Takže florbalový um není důležitý?
    Za mě nesmyslné řeči, jak zdůvodnit, proč vzít své oblíbence. Hubálek je připravený? Čerstvě týden po zranění? Punčochář, to nechápu už delší dobu. Krbec taky podle mě nepředvádí nic fantastického. Besta?
    Určitě nejede to nejlepší na výlet do Ameriky, ale medaili přivezou.

  • David napsal:

    Souhlasím s komentáři výše. Rozhodně do Ameriky neletí naše nejlepší sestava. Upřímně Nominace Hubálka a Besty mě dost překvapila. Při nominaci na kvalifikaci jsem si říkal, že je chce trenér zkusit, protože dřív v repre působili.
    Ale neviděl jsem za tím dlouhodobější záměry… No ale opak se stal pravdou.
    Pak jsou zde i další jména, se kterými asi úplně nesouhlasím (viz. Krbec, Punčochář). Ale od toho tu je trenér, aby si určoval, koho nominuje a koho nikoli. Uvidíme, co z toho výletu nakonec bude.
    Snad to alespoň cinkne …

  • trener napsal:

    odpovědnost za nominaci a výsledky nese trenér…pochybuji, že by riskovali svůj kredit a renomé skrz řekněme nominace svých „oblíbenců“. domnívám se, že toho by se nedopustil žádný trenér. pokud jsou nějaké pochybnosti o některých jménech tak podotýkám, že ty jsou vždy a u každé nominace. odpovědi na otázky proč ten či onen hráč ano nebo ne zná pan berka – a toho je třeba se ptát…

Napsat komentář

*