7. 6. 2022 Podcasty (7) KOMENTÁŘŮ

Florbal.cz podcast: Historická prohra se Slovenskem a přestupové bomby v superlize

 



Česká florbalová mužská reprezentace poprvé v historii prohrála se Slovenskem. Co dalšího ukázala kvalifikace na blížící se listopadové mistrovství světa ve Švýcarsku? V rámci tradičního Florbal.cz podcastu probereme i přestupy a změny v Livesport Superlize. Odpovídali Martin Forman, Oliver Gold a Jakub Švejkovský.

Češi prolétli kvalifikační skupinou a bez problémů si poradili se Slovinskem, Španělskem a domácí Itálií. První úkol v podobě postupu na světový šampionát tak v pohodě zvládli. V závěrečném federálním derby, ve kterém šlo jen o umístění, však padli poprvé v historii se Slovenskem. Jak lze na tuto prohru nahlížet? Má kvalifikační formát smysl?

A jak se tvářit na užší soupisku nebo hrací čas třikrát 15 minut? Na to vše odpovídali Martin Forman, který uplynulou sezonu strávil ve švédském Kalmarsundu, dále Oliver Gold, sportovní redaktor Deníku a bývalý hráč Hattricku Brno či Vinohrad, a v neposlední řadě Jakub Švejkovský, florbalový novinář a bývalý hráč Tatranu či Sparty.

Ve druhé části podcastu došla řeč také na přestupy v rámci nejvyšší soutěže. Jak námi oslovení experti hodnotí přesuny Jiřího Curneyho do Sparty nebo Tomáše Hanáka do Tatranu? Jaké další změny v nejvyšší soutěži nejvíce rezonují? Všechny díly Florbal.cz podcastu najdete na našem webu, na Spotify, Soundcloud, Apple Podcasts nebo na Youtube. Přejem příjemný poslech!

I. část – 0:00
Hodnocení kvalifikace na MS a prohry se Slovenskem
II. část – 31:00
Zajímavé přestupy v Livesport Superlize


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • trener napsal:

    jako, jako, jako…1000x jsem slyšel jako, trhá to uši, obsah je vedlejší…chlapci , přečtěte si pár knížek ať máte širší slovní zásobu, nedá se to poslouchat

  • ADALBERT napsal:

    hrozně mě štve Oliver Gold…každou svojí myšlenku šestkrát zopakuje během jednoho výstupu. Zároveň ji nijak nerozvine. Rada pro ostatní posluchače – když řekne Oliver svoji první větu, můžete 15 vteřin přeskočit a o nic nepřijdete 😉
    pošťuchování Švejka s Gustou mě dřív štvalo, teď už je to příjemná zábava. Martin Forman skvělej, ikdyž teď bohužel byly témata, na který neměl moc co říct. Mohl by být častěji.

  • Luky napsal:

    lidsky moc Martina Formana nemusím, ale souhlasím, že jeho názory mají hlavu a patu. Určitě velmi dobrá volba ho zvát, rád si ho poslechnu i příště 👍

  • Kvarda napsal:

    Názory pseudoodborníků, kteří mají pramalou znalost prostředí. Umí to maximálně hrát. Jedním slovem chtějí rušit kvaldy pro neatraktivitu zápasů, druhým slovem kritizují EFT, že špička utíká. Tak jak tedy? To samé s hracím časem. Neříkám, že nedokáží pojmenovat problémy, nebo chyby, ale jejich diskuse nad možným řešením je zcestná. Například prachy na repre dostáváme od státu, takže když nepojedem, nic neušetříme, protože je prostě nedostaneme. Jedinej dobrej spíkr Martin Forman, mluví o tom co zná a nepouští se do témat o kterých nic neví, jako zbytek.

    • flrbl napsal:

      Souhlas. Baví mě, když mluví o výsledcích, o zápasech, o ligách a o přestupech, ale ať se nepouštějí do těchle systémových záležitostí…
      A věčný fotbalový/hokejový kecy mě taky rozčilujou. Jsme u florbalu tak se tam držme, nemusíme pořád podlejzat těmhle sportům, můžeme mít na to mít vlastní kulturu a vtipy atd.

  • Bootham napsal:

    Martin Forman výbornej. Podcast oživil a byla radost poslouchat nějaké neotřelé názory. Kdyby se podcastu účastnil častěji, tak bych se nezlobil.

  • HonZa napsal:

    Dlouho jsem přemýšlel, jestli to napsat, ale berte to prosím jako konstruktivní kritiku, mmch od člověka, kterého živí slovo a písmo.
    Oliver Gold – doporučil bych nesnažit se mluvit šroubovaně, méně používat vyumělkované obraty (kde to v tomhle díle, tak jako i dříve, bohužel několikrát skončilo smícháním dvou různých idiomů dohromady) a snažit se víc o přirozenost projevu.
    V kontextu toho, že se jedná o novináře bych doporučil (nemyslím to zle) víc číst knížky, takhle to na mě působí spíš jako snaha sloh á la Deník Sport, což samo o sobě nepovažuju za dobrý vzor (hitparáda provařených floskulí a neobratných překladů z anglických webů)…

Napsat komentář

*