Sportradar bude hlídat mezinárodní florbal Foto: Sportradar Sportradar bude hlídat mezinárodní florbal Foto: Sportradar
29. 6. 2022 Ostatní (1) KOMENTÁŘŮ

Konec nekalým sázkám. Mezinárodní florbal bude hlídat společnost Sportradar

 



Mezinárodní florbalová federace učinila výrazný krok k tomu, aby florbal nebyl ovlivňován nekalými sázkami. Podepsala totiž dvouletou smlouvu se společností SportRadar, která tak bude v rámci systém UFDS monitorovat elitní mezinárodní florbalové turnaje.

Zajímavou spolupráci navázala v minulých dnech Mezinárodní florbalová federace. Dohodla se totiž na spolupráci se známou společností Sportradar, která se specializuje na podporu a monitoring sportovního sázení.

Florbal bude nově – minimálně po dobu dvou let – součástí systému Universal Fraud Detection Systém, zkráceně UFDS, což znamená, že Sportradar bude monitorovat sázkařskou aktivitu na mezinárodních florbalových akcích. Konkrétně se jedná o oba dospělé a juniorské šampionáty, Champions Cup a EuroFloorball Cup.

„Jsme nadšeni z toho, že můžeme vstoupit do partnerství s IFF, a to především v době, kdy jsme byli svědky ohrožení sportovní integrity, které navíc zasahovalo stále větší škálu sportů. Pomocí našeho systému UFDS bude florbalu poskytnuta silná podpora a jsme velmi potěšeni tím, že IFF se k tomuto kroku odhodlala v době, kdy sport roste,“ uvedl v tiskové zprávě Andreas Krannich, šéf oddělení integrity sportovního sázení ve Sportradaru.

„IFF si je vědoma vysokého počtu sázkových kanceláří, které nabízejí příležitosti v rámci aktivit pořádaných právě IFF, přičemž je důležité vědět, co se v našem sportu děje. Náš sport musíme chránit i v této oblasti a pevně věříme, že spolupráce se Sportradarem nám k tomu pomůže,“ dodal generální sekretář IFF John Lijelund.

V praxi to znamená, že specializované oddělení Sportradaru bude monitorovat proces sázení na jednotlivé florbalové turnaje a zápasy, bude se snažit odhalit podezřelé sázkařské vzorce, a tyto následně reportovat.

Sázkové kanceláře jsou často také významnými florbalovými sponzory, v Česku se jedná o Tipsport, ve Švédsku je jedním z hlavních partnerů Svenska Spel, ve Finsku pak Veikkaus.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*