Hlavní trenér reprezentace juniorek Tomáš Martiník Foto: Český florbal Hlavní trenér reprezentace juniorek Tomáš Martiník Foto: Český florbal
2. 8. 2022 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

JUNIORKY: Martiník chce do finále, bere 4 medailistky a Klubalovou z Liberce, na Stůjovou místo nezbylo

 



Realizační tým hlavního trenéra Tomáše Martiníka zveřejnil konečnou nominaci na Mistrovství světa juniorek 2022, které se po přesunu z Nového Zélandu a změně termínu odehraje na přelomu srpna a září v polských Katowicích. Česko budou reprezentovat celkem 4 medailistky z posledního světového šampionátu v Uppsale, překvapením nominace je pak teprve patnáctiletá Karolína Klubalová z Liberce, v nominaci naopak není Karolína Stůjová, kterou poškodila kauza s nevhodným videem.

Juniorský světový šampionát se uskuteční znovu téměř přesně po roce, ze švédské Uppsaly si před rokem juniorky přivezly bronzové medaile poté, co se jim ve skupinové fázi vůbec poprvé podařilo porazit Švédky.

V nominaci jsou čtyři medailistky z posledního šampionátu v Uppsale: Kristýna Lechnerová, Markéta Lenfeldová, Kateřina Vachudová a Vendula Maroszová, překvapením nominace je pak patnáctiletá Karolína Klubalová z Liberce. „Jednoduše nás dokázala i za ten kratší čas přesvědčit, že může být týmu prospěšná a má v něm své místo. Zaujala mě už na MČR dorostenek a následně i na kempu talentované mládeže. Je to jednak univerzálka a k tomu ještě pravoruká hráčka, a to se vždycky hodí. Nicméně, tím hlavním aspektem byl její zajímavý herní projev s velmi dobrými individuálními dovednostmi, prostě něco, co tento tým potřebuje,” okomentoval to v tiskové zprávě Tomáš Martiník.

Hlavní trenér by rád s týmem prošel do finále turnaje. „Naše cíle pro letošní šampionát budou podobné těm minulým – medailové a finálové. Na dvou posledních mistrovstvích se nám nepodařilo překročit semifinálový práh, a ač dvě získané bronzové medaile jsou velmi dobrým úspěchem, tak všichni cítíme, že by to tentokráte chtělo ještě něco navíc,” vyhlásil útok na zápas o zlato.

Šampionát v Katowicích se odehraje od 31. sprna do 4. září. Na český tým čeká ve skupině postupně Slovensko, Švédsko a Norsko.

Nominace České republiky na Mistrovství světa juniorek v Katowicích
Brankářky:
Hana Kuchařová (BLACK ANGELS) a Monika Šolleová (Tatran Střešovice).

Obránkyně: Kristýna Lechnerová (Malmö FBC / Švédsko), Markéta Lenfeldová (FBC Liberec), Tereza Matýsková (Vítkovice), Michaela Mechlová, Kateřina Vachudová (obě Tatran Střešovice), Karolína Sigmundová (Olomouc) a Sofie Skalíková (Chodov).

Útočnice: Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), Karolína Janatková (Boleslav), Karolína Klubalová (Liberec), Radka Korbelářová, Simona Korbelářová (obě Tatran Střešovice), Vendula Maroszová ( Vítkovice), Karolína Mezerová (FbŠ Bohemians), Eva Řeháková (FBS Olomouc), Emilie Skalíková (Florbal Chodov), Adriana Středulová (FBC Ostrava) a Kristina Zlatníková (Start98 Kunratice).

Poznámka autora: Oddílová příslušnost je uvedena dle kmenových klubů hráček


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*