Tatran porazil Eru 6:5 a bude hrát finále Czech Open 2022. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague Tatran porazil Eru 6:5 a bude hrát finále Czech Open 2022. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague
14. 8. 2022 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

CZECH OPEN 2022: Tatran je ve finále mužské elity proti Pixbu, v ženách půjde zlato do Švédska

 



Czech Open 2022 zná obsazení finálových zápasů obou elitních kategorií. České barvy bude ve finále mužské elitní kategorie hájit Tatran, který zvítězil nad finskou Erou a v základní skupině neztratil ani bod, jeho soupeřem bude Pixbo, které v přímém boji o finále porazilo Vítkovice 8:7. Finále elity si zahrají také ženy Pixba, které vysoko porazily FBC Ostrava. Čtvrtým do kvarteta jsou ženy Falunu.

Ve finále ženské elitní kategorie dojde na očekávaný souboj švédský souboj Pixba s Falunem. Oba švédské týmy potvrdily roli papírových favoritů také v semifinále, byť se v Řepích odehrály dva rozdílné duely.

V mužské elitě si Wiler poradil se Spartou 4:2, v přímém boji o finále se následně střetly Vítkovice s Pixbem. Rytíři předvedli mohutný závěr, avšak na více než prohru 7:8 to nestačilo. Svěřenci trenérů Bruse a Martiníka ale ukázali, že mají velký potenciál.

Ten na turnaji ukazuje také Tatran. Pražský tým si poměrem 6:5 poradil s Erou a zajistil si finálovou místenku. Bleskově vedl 3:0 a byť pokazil druhou třetinu, tak po brankách Šimka s Benešem zápas ve třetí části otočil k vítěznému skóre.

V mezičase ještě Falun rozstřílel Zug poměrem 16:3.

FBC Ostrava dokázalo s Pixbem držet krok pouze 10 minut, poté Pixbo spustilo svůj brankostroj, který se zastavil na jedenácti zásazích. Pro FBC, které letos zařadilo Czech Open do přípravy elitního týmu, se může jednat o cenná data a zkušenosti s ohledem na nadcházející Champions Cup 2023.

Ve druhém zápase se střetl Falun s Tatranem a utkání bylo z určitého pohledu vrcholem programu: Falun se během čtyř minut dostal do vedení 2:0, ještě v prvním poločase pak snížila na konečných 1:2 z pohledu Tatranu Seemannová.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*