Pixbo slaví primát v ženské elitě. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague Pixbo slaví primát v ženské elitě. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague
14. 8. 2022 Czech Open (1) KOMENTÁŘŮ

CZECH OPEN 2022: Pixbo vyhrálo ženskou elitu, Krupnová má rekord. Rozhodla druhá třetina

 



Florbalistky Pixba potvrdily roli největších favoritek turnaje a po finálové výhře nad Falunem v poměru 6:3 berou při svém návratu na turnaj zlaté medaile z ženské elitní kategorie. Švédský finálový zápas se rozhodl ve druhé třetině, kterou Pixbo vyhrálo dílčím skóre 3:0.

Už první minuty naznačily ráz utkání. Falun hrál poměrně v hlubokém bloku, Pixbo bylo aktivnější. Přesto šly hráčky Falunu do vedení, když rychlý protiútok využila Lina Svarfvar. Vzápětí mohla na 2:0 zvýšit Gustafsson, ale nevyužila minule v rozehrávce, což Pixbo vrátilo zpět do sedla.

Ještě v první třetině stihlo zápas otočit, srovnala Krupnová a ve 13. minutě byla pohotová s dorážkou Adelöw. Pět sekund před koncem první části pak srovnala Hellgren.

Ve druhé třetině se utkání rozhodlo: Pixbo převzalo otěže hry a udávalo ráz na hřišti také gólově: na dvě branky Stenberg navázala Elm a Pixbo tak během čtyř minut druhé třetiny vlastně rozhodlo utkání.

Další branka totiž padla až pět minut před koncem, kdy naději pro Falun vykřesala využitou přesilovou hrou opět Hellgren.

Jenže další zásah již nepřišel, poslední slovo naopak měla Loneberg při power play. Pixbo tak zvítězilo 6:3 a po dvou letech, kdy v Praze absentovalo, tak slaví znovu prvenství v ženské elitě.

Eliška Krupnová se současně s osmi prvenstvími v elitní kategorii stala nejúspěšnější ženou v historii turnaje.

Pixbo Wallenstam IBK – IBF Falun 6:3

 

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Kritik napsal:

    Tak Pixbo po zasluze vitezstvi. Sklamani od Vitkovic ale jen se potvrzuje bez kvalitni golmanky to nepujde. Ostrava take nic moc v plne sile a dosti nakladacky. Kdo mile prekvapil byl tatran, dobre vykony od tohoto tymu. Bohemka nebyla take az tak marna, posledni zapas uz ale nemela energii. Naopak od Vitkovic se da rici jistota v brane. Samozrejme hoby liga muze byt uplne jina.

Napsat komentář

*