Milan Fridrich během finále mužské elity na Czech Open 2022. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague Milan Fridrich během finále mužské elity na Czech Open 2022. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague
16. 8. 2022 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Dominance Tatranu. Musíme to využít k tomu mít ještě větší motivaci pracovat, velí Fridrich

 



Tatran Střešovice ovládl mužskou elitu na turnaji Czech Open 2022. Ve všech čtyřech odehraných zápasech zvítězil, připsal si také cenné skalpy Falunu a Pixba, které porazil ve finále turnaje. Kouč Milan Fridrich vyslovil přání, aby pro jeho svěřence byla výhra další motivací.

Čtyři zápasy = stejný počet vítězství. Tatran Střešovice tak ovládl jubilejní 30. ročník turnaje, který sám pomáhá uspořádat a který se vrátil v plném lesku. „Samozřejmě, že se stále jedná o letní přípravu, ale vždy je dobré startovat na hokejce s nějakým vítězstvím, takže pro nás to bude povzbuzení. Bylo vidět, že když si řekneme, co chceme hrát a dodržujeme to, tak to může fungovat. Je to dobré pro sebevědomí, nyní to musíme využít k tomu, abychom měli ještě větší motivaci pracovat lépe a lépe. Ale na začátek sezony jsme spokojeni, samozřejmě, že hlavně výsledkově,“ hodnotil turnaj kouč Tatranu Milan Fridrich.

Vyslovil také přání, ať se turnaj stane motivací pro jeho svěřence, které vede společně s Luďkem Benešem. „Cíle jsou pořád stejné. Tak jako každý rok, je to o tom postupně zlepšovat naši hru. Je to přesně o té individuální práci jednotlivých kluků. Nyní si z turnaje musí vzít to pozitivní, musí mít chuť pracovat, a to se pak následně odrazí také na výsledcích v lize,“ plánuje Fridrich.

Primát je o to cennější, že se Tatran nemohl spolehnout na svého tahouna Marka Beneše. „Samozřejmě. Myslím si, že to úplně o tom není, snažíme se hrát týmově a je super, že celá šířka kádru hráčů, kteří se zapojili, tak ukázala kvalitu. Chceme to mít dlouhodobě postavené tak, abychom se byli schopni vypořádat s jednotlivými absencemi. Je super odraz práce celého týmu, že byť větší část turnaje Marek nehrál, tak jsme byli schopni vítězit. Je to super pro sebevědomí,“ usmíval se.

Před samotným finálovým zápasem se jeho svěřenci nenechali ovlivňovat tím, že jde o výroční edici turnaje. „Myslím si, že kdyby se jednalo o jakýkoliv ročník turnaje, tak jeho finále chceme vyhrát. Samozřejmě, že hrát o vítězství, navíc proti švédskému týmu je vždy skvělá motivace. Je to i styl, jakým chceme nastavit myšlení: do každého chceme jít s tím, abychom jej vyhráli. Tím spíše, když je to finále, to pak musíme pro výhru udělat všechno,“ velí rázně.

Tatran navíc udržel emoce na uzdě, byť zápas byl extrémně vyhecovaný. „Je to vždy o nějakém nastavení hranice, od které jsou rozhodčí. Myslím si, že první třetina byla klidná, ale potom jsme začali vést a Švédové logicky museli zapnout více a jejich jediná šance byla to začít řezat. Pro diváky to asi bylo atraktivnější, zápas se dostal do tempa,“ myslel také na diváky.

Ti nakonec viděli tatranské oslavy. „Pro nás je důležité, že to naši kluci ustáli v hlavách, byť se jim třeba nějaké zákroky nebo výroky nelíbily, tak zůstali soustředění na zápas,“ uzavřel Milan Fridrich.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*