Ondřej Plíhal v zápase s Chomutovem. Foto: Anna Kutnarová. Ondřej Plíhal v zápase s Chomutovem. Foto: Anna Kutnarová.
26. 8. 2022 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Chodov přivedl tři hráčky do kádru žen, včetně Saffertové, Plíhal jde do SKV

 



Chodovské elitní týmy hlásí další změny. Do ženského kádru Lvic přibyly tři nové florbalistky, včetně Agáty Saffertové z Panthers Praha, mužský A-tým pak opouští dvojice Michal Strnad – Ondřej Plíhal. Prvně jmenovaný odchází do Bohemians, Plíhal také zůstává v superligové Praze a míří do řad Královských Vinohrad.

Michal Strnad se stal novým členem mohutně posilujících Bohemians, Ondřej Plíhal je pak novou tváří v kádru Královských Vinohrad. „Oba kluci odvedli na Chodově obrovský kus práce, za což jim patří velký dík! Bohužel se jim v našich očích nikdy nepodařilo prosadit do prvních dvou formacích, a tak jsme usoudili, že bude pro obě strany lepší se v tuto chvíli rozejít. My jsme otevřeli prostor pro naše mladíky a oba kluci dostanou nový impuls a jsem přesvědčen, že o nich v Superlize hodně uslyšíme,“ uvedl v tiskové zprávě klubu hlavní trenér superligového týmu David Podhráský.

Do kádru chodovských Lvic pak nově patří tři florbalistky. Těmi jsou brankářka Terezie Tomanová z Klatov, Barbora Vávrová ze Světlé nad Sázavou a poslední novou tváří je z Panthers Praha přicházející Agáta Saffertová. „Všechny 3 hráčky zapadají perfektně do našeho konceptu práce. Terka Tomanová je brankářkou, která společně s dalšími mladými brankářkami dostane velmi brzy velký prostor. Postupně se dostáváme do fáze, kdy prakticky nenahraditelné legendy v brankovišti bude třeba nahradit – Terka a další mají před sebou velkou výzvu na pár let, kdy se o to musí pokusit a kvalitně se rozvíjet a růst, aby v našich brankovištích dále vládla velká kvalita spolehlivost,“ uvedl sportovní ředitel a nový hlavní trenér žen Ondřej Neuman.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*