Češky porazily Norsko a jsou v semifinále světového šampionátu. Foto: Karolina Sommer, IFF Češky porazily Norsko a jsou v semifinále světového šampionátu. Foto: Karolina Sommer, IFF
2. 9. 2022 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorky porazily Norsko 8:3 a postoupily ze skupiny, v semifinále vyzvou Švýcarsko

 



České juniorky zvládly své třetí utkání na světovém šampionátu v polských Katowicích a po výhře 8:3 nad Norskem postoupily do semifinále turnaje, ve kterém je čeká Švýcarsko. Z české výhry profituje také Slovensko, které si tak zahraje o 5. místo.

Už úvodní minuty naznačily, jak se duel bude vyvíjet: Češky měly územní převahu a držely se u míčku, přičemž soupeř vsadil na dvě karty: poctivé bránění a protiútoky. Nutno podotknout, že taktika mu pro první dvě třetiny relativně vyšla, podpořen skvělou brankářkou Teigen se sice do protiútoků dostával poměrně málo, avšak téměř vždy z toho vytěžil zajímavou situaci.

Češky šly rychle do vedení, už ve druhé minutě využila rozehrávku v dobré pozici Středulová. V osmé minutě zvýšila na 2:0 Maroszová a zdálo se, že by pozornost soupeře mohla opadnout, jenže po deseti minutách udeřila Wikie.

Po jedenácti sekundách druhé části se hezky prosadila Mezerová, ve 29. minutě využila ojedinělého zmatku v obraně Norek Simona Korbelářová a Češky rázem vedly o tři branky. Tento stav ale vydržel pouhých 13 vteřin, než se prosadila Lunde.

Následovala norská přesilová hra a zápas se rozkouskoval, nicméně do druhé sirény již branka nepadla.

Češkám vyšel i vstup do třetí třetiny, po 52 sekundách ukryla gólovou střelu Matýsková, vzápětí ale snížila opět Lunde. Šestou branku Češek poté přidala Mechlová. Úměrně k narůstajícímu skóre poklesla také norská koncentrace, čehož ve 47. minutě využila ke druhé brance Středulová.

Norskou nadějí na zvrat měla být téměř sedmiminutová kontinuální power play, nicméně tyto plány zastavila svou brankou Brucháčková. Jednalo se o poslední branku utkání, ve kterém Češky zvítězily 8:3 a postoupily do semifinále, ve kterém je čeká Švýcarsko.

Česko – Norsko 8:3

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*