Michelle Wiki v barvách Švýcarska. Foto: Fabrice Duc, Swiss Unihockey Michelle Wiki v barvách Švýcarska. Foto: Fabrice Duc, Swiss Unihockey
13. 9. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Michelle Wiki ukončila kariéru. Nechci dělat věci napůl, říká obávaná střelkyně Švýcarek

 



Hráčská kariéra švýcarské útočnice Michelle Wiki skončila. Obávaná střelkyně švýcarského národního týmu oznámila, že ve svých dvaatřiceti letech už další sezonu po návratu z angažmá v Siriusu nepřidá. Podle vlastních slov si nyní bude muset především zvyknout na život bez florbalu.

Po návratu ze třetího angažmá ve Švédsku ještě zvažovala pokračování, nakonec ale Michelle Wiki s florbalem končí, především kvůli kombinaci sportu a civilního zaměstnání „Sama od sebe vyžaduji, abych do sportu vložila velkou porci energie tak, abych byla schopna podávat kvalitní výkony, jako kdykoliv předtím. Dospěla jsem k tomu, že si musím přiznat, že energie pro obojí už ve mně není, na rozdíl od minulých let. A já nechci dělat věci napůl,“ uvedla v tiskovém prohlášení Švýcarské florbalové federace vystudovaná právnička.

Na klubové úrovni začala v FB Riders, během dvanácti let se ale stala především ikonou Dietlikonu, se kterým získala pět titulů v nejvyšší soutěži, primát na EuroFloorball Cupu* v roce 2008 a pětkrát vyhrála také Švýcarský pohár. Ve své kariéře se třikrát vydala do Švédska: dvakrát působila v Uppsale, a to v tamním FBC a naposledy v minulé sezoně hrála za Sirius, stihla také jednu sezonu v Moře.

Za národní tým žen debutovala 9. listopadu 2007 proti Švédsku a odehrála za něj celkem 125 utkání, se zápisem 101 branek a 50 asistencí. Je tak jeho celkově druhou nejproduktivnější hráčkou, více bodů a branek má pouze Corin Rüttimann, v asistencích je pátá.  Více zápasů za národní tým odehrály pouze Tanja Stella (135) a Simone Berner (127). Obě již také ukončily kariéry, Stella rovněž po sezoně 2021/2022.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*