Jiří Bouška vsítil Tatranu dva góly stejně jako Radek Krajcigr. Foto: Florbal Mladá Boleslav Jiří Bouška vsítil Tatranu dva góly stejně jako Radek Krajcigr. Foto: Florbal Mladá Boleslav
24. 9. 2022 Ostatní (0) KOMENTÁŘŮ

Jiří Bouška míří na post primátora Boleslavi

 



Bývalý superligový florbalista Mladé Boleslavi a dlouholetý tamní zastupitel Jiří Bouška míří po právě skončených komunálních volbách za postem primátora Mladé Boleslavi. Spojení nejsilnější parlamentní opoziční strany ANO a hnutí Volba pro Mladou Boleslav, jehož je Bouška lídrem, totiž získalo přes třicet procent hlasů a vyhrálo ve městě volby.

Mladoboleslavským primátorem je již 16 let Raduan Nwelati, vypadá to ale, že původní profesí ortoped svůj post opustí. V právě skončených komunálních volbách totiž spojení ODS, TOP 09 a nezávislých kandidátů získalo pouze 24% hlasů a skončilo na druhém místě s devíti zastupiteli.

Vítězem voleb je spojení strany ANO a hnutí Volba pro Mladou Boleslav. Jeho lídrem je právě bývalý florbalista Jiří Bouška a dovedl získat přes 30% hlasů a jedenáct mandátů.

Dlouholetý zastupitel Bouška je v současnosti prvním náměstkem Nwelatiho, který již uvedl, že je připraven jednat o pokračování na půdorysu současné koalice. „V součtu máme velmi silný mandát od občanů,“ cituje jej portál Idnes.cz.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*