Lukáš Bauer předvedl proti Švédům dobrý výkon. Foto: Barbora Reichová, Český florbal Lukáš Bauer předvedl proti Švédům dobrý výkon. Foto: Barbora Reichová, Český florbal
8. 11. 2022 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Zvedli jsme se, těšilo po remíze se Švédy Bauera. Můžeme být ještě lepší, přidal kouč Berka

 



První remíza v historii na světovém šampionátu se Švédskem. Zatímco na turnaji Euro Floorball Tour už se Čechům podařilo Švédy dokonce i porazit, na mistrovství světa byl jakýkoliv bodový zisk proti severskému favoritovi až do pondělního večera zapovězen. Přispěl k tomu jak týmový výkon, tak skvělý brankář Lukáš Bauer, jenž pochytal řadu švédských šancí. Češi přesto končí v základní skupině o skóre druzí a mohou se chystat na páteční čtvrtfinále.

„Mám smíšené pocity. Po třetí třetině s Německem jsme potřebovali dobrý zápas. To se, myslím, splnilo. V první třetině jsme hráli trochu ustrašeně, ale pak jsme se zvedli a hráli se Švédy vyrovnaný zápas,“ řekl po střetnutí s úřadujícími mistry světa brankář Bauer, který zapsal 15 úspěšných zákroků. „Byl jsem v zápřahu, střel bylo docela dost. Pro gólmana je to vždycky lepší, ale samozřejmě i náročnější,“ dodal brankář Mladé Boleslavi.

Češi v průběhu třetí třetiny dokonce vedli o gól, čímž dokonali skvělý obrat z 0:2. „Nakonec chyběl kousíček, abychom vyhráli. Proto jsem na nás pyšný. Na druhou stranu je to remíza a končíme na druhém místě. Je to škoda, ale hrozně si vážím toho, jak jsme se zvedli a jak kluci bojovali. To je dobré znamení do dalších zápasů,“ dal Bauer zlepšenému výkonu proti Švédsku důležitý význam.

„Hráli jsme líp a líp a ve třetí třetině jsme i kontrolovali balón. Pozitivní je, že můžeme být ještě lepší,“ přidal své hodnocení kouč národního výběru Jaroslav Berka. „V utkání s Německem jsme zaplatili takovou daň, se Švédy to byl zase jiný výkon a šli jsme nahoru. Skupinu budu hodnotit až s odstupem. Hlavní je, že máme přímý postup do čtvrtfinále,“ ohlédl se trenér reprezentace za výkony v první fázi šampionátu.

Česká střídačka v duelu se Švédy. Foto: Barbora Reichová, Český florbal

Česká střídačka v duelu se Švédy. Foto: Barbora Reichová, Český florbal


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*