10. 11. 2022 Podcasty (4) KOMENTÁŘŮ

Florbal.cz podcast: Věříme ve finále, hra se ale musí zlepšit, hodnotí trenéři Cepek s Podhráským

 



Florbal.cz připravil druhý podcast o právě probíhajícím světovém šampionátu mužů ve Švýcarsku. Hosty moderátora Gustava Ondrejčíka byli bývalý trenér mužské reprezentace Radim Cepek, trenér superligového Chodova David Podhráský a novinář Tomáš Rambousek.

V základní skupině si Češi poradili s Lotyšskem a Německem, následně remizovali se Švédskem. „Myslím si, že reprezentace uhrála to, co potřebovala. Kluci porazili dva slabší soupeře ve skupině, čímž se uklidnili a se Švédskem si to mohli rozdat o první příčku ve skupině. Navíc nic neztratili, minimum uhráli, co se týče hry, nebyl bych přehnaně optimisticky, jako trenér tam vidím mnoho věcí, které by mohly být lepší, zajímá mě, co se stane v sobotu, pod velkým tlakem,“ zhodnotil bývalý trenér reprezentace mužů Radim Cepek.

O dalším průběhu má jasno. „Klukům věřím na finále, ale hra by mohla být lepší,“ hodnotí.

Všichni hosté, včetně Davida Podhráského, vyzdvihli formu brankáře Lukáše Bauera. „Nebylo to úplně bez zakolísání, počet oslabení nebo třetí třetina s Německem, to jsou vykřičníky. V první polovině zápasu se Švédskem jsme mohli být rádi za formu Lukáše Bauera. Klukům věřím, myslím si, že tým má na víc, než zatím předvedl. A věřím, že to v tom nejdůležitějším zápase ukáže,“ říká trenér superligového Chodova v pozitivním duchu.

Radim Cepek pak připomněl první třetinu zápasu s Německem. „Všichni mluví o třetí třetině proti Německu, pro mě je vykřičník ta první. Tehdy, kdyby se šlo do šatny za stavu 2:2 nebo třeba 3:2 pro Německo, tak bychom se nemohli divit,“ uvedl.

Podle novináře Tomáše Rambouska je šampionát dobře rozjetý. „Základní skupina pro nás byla formalitou. České výkony vidím v takové startovací rovině. Zatím nepřišla pořádná prověrka, protože jsme neměli co ztratit. Proti Švédsku jsme to zvládli. Je to dobře nastartované, ale spoustu věcí musíme zlepšit,“ hodnotí Rambousek.

V podcastu byla řeč také o specifickém rozpisu zápasů na turnaji, rozebralo se také Slovensko, které bude v pátek českým soupeřem ve čtvrtfinále světového šampionátu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*