Karolína Mezerová je oporou Bohemians. Foto: Martin Adamec, FbŠ Bohemians
10. 11. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Kometa Karolína Mezerová: Reprezentace je splněný sen, v Bohemians musíme těžké zápasy urvat

 



Útočnice Bohemians Karolína Mezerová je kometou sezóny 2022/2023. Klíčovou roli hrála na světovém šampionátu juniorek v Katowicích, na turnaji Euro Floorball Tour debutovala v ženské reprezentaci a stíhá být také lídrem svého extraligového týmu. Je tak zřejmé, že v rozhovoru pro Florbal.cz má o čem hovořit.

Karolínu Mezerovou vystřelily poslední výkony až do reprezentace žen. „Je to splněný sen, moc jsem to nečekala a jsem za to šťastná. Byl to takový můj malý sen,“ usmívá se. „Být po boku těch nejlepších hráček na světě a hrát proti nim je pro mě vůbec tou největší zkušeností. Myslím si, že mi to hodně přidá také směrem do Extraligy žen. Jsem ráda, že jsem tu příležitost dostala a myslím si, že jsem ji využila dobře,“ hodnotí.

Co jí ukázala nová mezinárodní úroveň florbalu? „Myslím si, že musím hodně zapracovat na fyzické hře, abych ze soubojů neodpadávala, abych protihráčky dobíhala a byla jim co nejvíce vyrovnaným soupeřem. Potom se rychleji rozhodovat, vyhodnotit, co, jak a kdy udělat, takže mi to ukázalo hodně věcí,“ uvědomuje si.

Věří, že v reprezentaci žen neřekla poslední slovo. „Je to velká motivace, budu se snažit dát tomu ze sebe co nejvíce, abych trenéry zaujala a aby mě znovu vybrali. Je to totiž obecně něco, co chci zažívat pořád,“ zasní se.

Její vzestup začal na úspěšném šampionátu juniorek v Katowicích. „Pomohlo mi to dost, ačkoliv bylo dost náročné se vracet do Extraligy. Navíc jsem věkem juniorka. Ale nasbírala jsem mnoho zkušeností, které se snažím zúročit v ženách,“ říká.

Po osmi kolech už může hodnotit také sezónu Bohemians. „Zatím ji hodnotíme pozitivně, ačkoliv třeba teď s Vítkovicemi, jsme prohráli 2:11 anebo občas máme horší výsledky, tak ty zápasy vypadají minimálně obstojně nebo jsou dobré. Máme také nové trenéry, jsem s nimi hodně spokojená a myslím si, že můžu říct za celý tým, že si zatím trenéry pochvalujeme a pokud budeme pracovat dál, tak v dalších sezonách to bude lepší a lepší,“ věří v dlouhodobou vizi.

V čem je největší rozdíl mezi Bohemians loni a letos? „Těžko říct, možná, že spolu více komunikujeme a snažíme se najít co nejlepší řešení, pokud má někdo nějaký problém,“ porovnává a chválí novou trenérskou dvojici Michal Vojáček – Michaela Marešová.

Zamyslela se také nad tím, co chybí Bohemians na nejlepší týmy. „Myslím si, že nám chybí dobrá mentalita, protože si myslím, že se nemůžeme bát ve smyslu: „Ježiši, jsou to Vítkovice“, ale musíme tyto týmy brát jako vyrovnané soupeře a zápasy s nimi urvat. To si myslím, že nám trošičku pokulhává, na tom musíme pracovat,“ zakončila Karolína Mezerová.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*