joonas pylsy finsko Joonas Pylsy. FOTO: Flickr IFF
14. 11. 2022 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Tranzitorní ischemická ataka! Finského útočníka Pylsyho čeká pauza dlouhá několik měsíců

 



Jeho odstoupení ze světového šampionátu ve Švýcarsku vyvolalo spekulace, nyní je ale jasno. Útočníka Finska Joonase Pylsyho vyřadila z dalšího průběhu turnaje Tranzitorní ischemická ataka. Léčba florbalisty, který zatím zůstává v curyšské nemocnici, potrvá několik měsíců.

Pylsyho působení na turnaji skončilo před skupinovým zápasem s Norskem, když při rozcvičce dostal křeče do celého těla. Následně přijel Peter Kotilalinen a Pylsy dodnes leží v nemocnici.

Nakonec se totiž ukázalo, že Pylsy utrpěl Tranzitorní ischemickou ataku, kdy se v mozových cévách vytvoří a následně rozpustí krevní sraženina. „Chtěli jsme s tou informací vyjít ven, protože se vyrojilo mnoho spekulací. Chtěli jsme také počkat až proběhne prvních několik dní, které jsou pro léčbu kritické,“ sdělili ve společném prohlášení Joonas Pylsy s manželkou Teou, skrze Finskou florbalovou federaci.

První dvě utkání navíc vynechal kvůli horečce. „Chtěli bychom říct, že s horečkou to nesouvisí. Byla to noční můra, ale nyní už je situace stabilní. V následujících týdnech a měsících se budu věnovat rehabilitaci,“ uvedl útočník švýcarského Wileru.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*