FBC Ostrava a Chodov čeká šlágr. Foto: FBC Ostrava FBC Ostrava a Chodov čeká šlágr. Foto: FBC Ostrava
3. 12. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Elitní čtveřice mezi sebou! FBC míří na Chodov, do Vítkovic naopak Tatran

 



Třinácté pokračování nejvyšší ženské soutěže přinese dva souboje v elitní čtveřici mezi sebou. Proti sobě se v Praze postaví FBC Ostrava a Chodov, na opačné straně republiky pak Vítkovice vyzvou Tatran Střešovice. Na programu jsou ale také další zajímavé zápasy.

Program 13. kola Extraligy žen

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota, 17.00, SH Jižní Město
Začínáme šlágrem! Chodov sice dokázal porazit Tatran, ale soudě dle komentářů trenéra Ondřeje Neumana, hra Chodova není úplně optimální. Na druhé straně stojí FBC, které se již zhruba za měsíc představí na Champions Cupu a teoreticky by tak měla postupně kulminovat jeho forma. Proto také favorizujeme v tomto zápase právě Ostravanky, které by již měly dohnat určité manko, které vzniklo přípravou na první vrchol sezóny.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

Bulldogs Brno – FBS Olomouc
Sobota, 17.00, SH SportPoint Brno
Brněnské Buldočky se vrací k soupeřům, se kterými by měly být schopny bodovat, rozjetá Olomouc se naopak vyšvihla do pozic zajišťujících play off. Navíc je třeba mít na mysli, že pohárový zápas obou soupeřů skončil výhrou Olomouce. Tu favorizujeme také nyní, ačkoliv Buldočky mají za sebou například podařené utkání proti Chodovu.
Tip Florbal.cz
: Výhra Olomouce za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – FAT PIPE Tigers Start98
Sobota, 20:00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Zcela zásadní souboj s ohledem na postup do play off. Start má totiž na Liberec čtyřbodový náskok, teoreticky tak může utéct Liberci na sedm bodů a ještě více zkomplikovat situaci Jičínu. Dá se očekávat, že v Liberci to bude vyrovnaný duel, ve kterém ovšem padne poměrně dost branek. Kurzovým favoritem zápasu je Start, ale Liberec rozhodně nedá nic zadarmo. Náš tip? Vítěz nevyhraje o více než dvě branky.
Tip Florbal.cz:
Výhra Startu98 za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – PSN Tatran Střešovice
Neděle, 14:00, SC Dubina Ostrava

Poslední vystoupení Vítkovic na Startu98 nebylo optimální, ukázaly ale, jakou mají sílu ve dvou formacích. To jistě ví také Tatran, který naopak těsně podlehl Chodovu a směrem do Ostravy míří k dalšímu šlágru. Pokud chce pražský tým uspět, musí předvést více než v prvním vzájemném duelu, kde úplně nedokázal navázat na povedenou první třetinu.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body

Panthers Praha – Finance Novák FBK Jičín
Neděle, 15:30, SH ZŠ Rudná

Panthers už mohou myslet na boje v play down, naopak, pokud chce Jičín ještě pomýšlet na play off, tak musí zvítězit a ideálně přát také Liberci. Po sérii by měly zabrat zkušené hráčky, které tvoří osu jičínského týmu. Na druhé straně se možná konečně otevírá zajímavá příležitost k tomu, aby zabraly také hráčky Panthers.
Tip Florbal.cz: Výhra Jičína za 3 body

FbŠ Bohemians – MITEL Florbalová akademie MB
Neděle, 16:30, Jedenáctka VS
Víkendový program uzavře souboj Bohemians s Mladou Boleslaví. Pražský tým bude favoritem, avšak musí respektovat také fakt, že výsledky Boleslavi se zlepšují a zelenobílý tým bývá občas náchylný ke ztrátám. V utkání by ale Pražanky měly potvrdit větší kvalitu.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*