22. 2. 2012 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ženy Remedica jsou v play off. Ulevilo se mi, říká kouč Dudešek

 



Ostravské Remedicum se stalo předposledním jistým účastníkem play off. Klíčový krok k vyřazovací části udělalo už v sobotu, kdy přehrálo Děkanku 6:4, definitivní jistotu pak získalo díky prohře Jihlavy v neděli. Několik desítek minut poté, co zle zatopilo Herbadentu. Trenér Dušan Dudešek je spokojen a jako nejpřijatelnějšího rivala ve čtvrtfinále vidí Vítkovice.

Krátce před šestou hodinou večerní mohli v Ostravě začít slavit. Jihlava prohrála s Libercem a už nemůže skončit lépe než osmá, Remedicum je přitom sedmé. „Vzhledem k situaci, jak složitě se formoval tým pro tuto extraligovou sezonu a k celkově se zlepšující úrovni extraligové soutěže a jednotlivých mužstev, jsme z postupu mezi 8 celků hrajících play off spokojeni a jsme za tento stav rádi,“ usmíval se kouč Dušan Dudešek. „Přiznávám, že osobně se mi ulevilo,“ prozradil bývalý hokejista a později trenér hokejových mladíků.

Jasno má také o soupeři, kterého by nejraději vyzval ve čtvrtfinále play off. „Pro mě osobně a myslím si, že pro holky rovněž, by byl nejpřijatelnějším soupeřem městský rival,“ chtěl by se opět po roce utkat s Vítkovicemi. „Předpokládám vytvoření zajímavé divácké kulisy a hlavně nenáročného cestování a časové dostupnosti,“ vypočítal klady takového duelu.

Přitom situace v jeho týmu před klíčovým duelem s Děkankou nebyla zrovna růžová. „Tento kolektiv má přes mnohé slabiny tu vlastnost, že když už jde opravdu do tuhého, umí zabojovat. Před zápasem s Děkankou nebyla v týmu zrovna ideální atmosféra, zapříčiněná vysokým počtem zraněných hráček,“ ocenil Dudešek bojovnost mladého týmu. Osobně se upnul k oblíbené myšlence z hokeje: „Když se vše kazí, nakonec to vyjde.“ A jak se ukázalo, tak se také stalo.

Nicméně nechybělo mnoho a Ostrava by se o účast v play off bála: vždyť ještě 15 minut před koncem prohrávala. „Zápas mohl klidně skončit opačně, ale na holkách byla po obdržené brance v 6. minutě závěrečné třetiny vidět ohromná chuť stav zvrátit a doslova naplnit známé přísloví: ,Všichni za jednoho a jeden za všechny‘,“ liboval si Dušan Dudešek.

A připomněl, že branka padla po obrovské defenzivní chybě soupeřek. „S odstupem času jsem za tuto situaci rád, jsem přesvědčen o tom, že v tento moment byl položen základ pro vynikající výkon v nedělním zápase,“ nechal se slyšet.

A skutečně. Remedicum zle zatápělo Herbadentu a dlouho vedlo dokonce 3:0. „Nedělní zápas, to bylo přesně to, co jsme s holkami chtěli hrát po celou sezonu: fyzicky nesmírně náročný florbal, založený na maximálním nasazení, rychlosti, bojovnosti a práci pro tým. Tedy to, čím může mladý mančaft konkurovat ostatním extraligovým týmům,“ popisuje hlavní trenér FBC s tím, že jeho svěřenkyně dodržovaly taktické pokyny.

Jenže Herbadent sice poněkud později, ale přece, rozjel svůj stroj a došel si pro výhru 8:6. „U tak zkušeného týmu, jako je Herbadent, je vždy otázkou času, kdy se dostane do hry a začnou padat branky. Vedení v těchto zápasech nic neznamená, ale přiznávám, že jsme s Michalem Trunkrátem nějakou dobu věřili v nečekaný bodový zisk,“ přiznal Dudešek. Nakonec vyzdvihl, že hráčky zápas nezabalily a bojovaly.

Z úspěšného víkendu chce těžit v play off. „Chci věřit, že tyto vlastnosti nám nebudou cizí v dalších zápasech, na naše výkony v nich navážeme a pro každý klub, který si nás pro play off vybere, budeme nepříjemným soupeřem,“ přeje si trenér, aby nasazení, chuť a bojovnost týmu vydržely. Na závěr vyzdvihl speciálně jednu hráčku. „V obou zápasech nám perfektně zachytala brankářka,“ pochválil Lenku Kubíčkovou.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*