Julia Suter. Foto: IFF Julia Suter. Foto: IFF
21. 12. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Kopecká má v Jets novou trenérku. Trápící se tým má zvednout legendární Julia Suter

 



Ženy Kloten-Dietlikon Jets mají novou hlavní trenérku. Veroniku Kopeckou a spol povede bývalá legendární útočnice Julia Suter, která po sérii nepodařených výsledků nahrazuje dosavadního trenéra Thomase Appenzellera. Pro bývalou skvělou útočnici se bude jednat o první trenérské angažmá v kariéře.

Trenérský stolec v elitním švýcarském týmu je velmi vratký, Thomas Appenzeller na něm vydržel přes dva roky. Osudnou se mu stala série pěti porážek ze sedmi zápasů po odehrání světového šampionátu mužů. „Samo o sobě to není důvod na změnu trenéra. Máme mladý tým, nejmladší v lize a hráčky potřebují čas,“ říká sportovní ředitel Antti Uimonen pro Zürcher Unterländer.

K rozchodu dochází po vzájemné dohodě. „V tomto případě to skutečně není prázdná fráze, shodli jsme se na tom, že tým potřebuje nový impuls,“ uvádí Uimonen, který by byl rád, kdyby Thomas Appenzeller v klubu zůstal. Ten je tomu také nakloněn. „Ale nejprve se chci pár nocí pořádně vyspat,“ uvedl. „Moje myšlenky se v posledních týdnech neustále točily okolo toho, co změnit, abychom znovu fungovali,“ prozradil.

Jméno jeho nástupce mnohé překvapilo. Bude jím totiž Julia Suter. Bývalá špičková florbalistka už v průběhu sezóny vedla některé dovednostní tréninky, sama ale jako hlavní trenérka nikdy nepůsobila, a především, poté, co v minulém ročníku předčasně ukončila angažmá ve švédském Endre, zvolila si za svůj poslední klub rivala z Churu.

Vypadá to ale, že vztahy se během roku narovnaly. „Vyzařuje z ní neskutečná energie a něco vzrušujícího. Cílem je, aby svůj vnitřní oheň přenesla také na hráčky,“ uvedl Antti Uimonen.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*