Champions Cup 2023 se odehraje ve Finsku. Champions Cup 2023 se odehraje ve Finsku.
6. 1. 2023 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Champions Cup je zpět. České týmy prověří aktuální lídří svých soutěží

 



Po třech letech se na florbalovou scénu vrací Champions Cup, turnaj, který proti sobě opět a zřejmě také naposledy postaví čtyři šampiony čtyř elitních florbalových zemí v obou kategoriích. Mladá Boleslav se představí proti Falunu, ženy FBC Ostrava pak vyzvou finské TPS.

Naposledy se hrálo na začátku roku 2020 v Ostravě, poslední dva ročníky, které mělo vždy hostit Švýcarsko, se neuskutečnily. Až na začátku roku 2023 se aktuální šampioni svých zemí sjeli do Lempäälä, předměstí Tampere.

V mužské kategorii se představí Mladá Boleslav. „Účast jsme si vybojovali díky mistrovskému titulu v minulé sezoně a pro celý náš klub je to šance ukázat, že patříme mezi špičku. A samozřejmě nebojujeme jen za Bolku, ale vlastně za celý český florbal. Po úspěšném mistrovství světa mužů cítím zodpovědnost, že i my bychom měli být pro naše soupeře rovnocenným protivníkem. Připravíme se co nejlépe,“ uvedl hlavní trenér Petr Novotný na klubovém webu.

Soupeřem bude Falun, který aktuálně vede švédskou Superligu s náskokem tří bodů před druhou Storvretou, která jej v prvním vzájemném zápase sezóny porazila 7:6 po nájezdech. „Lepší tým teď na světě asi není,“ složil mu poklonu Novotný.

Ženy FBC Ostrava čeká na turnaji premiéra, v semifinále vyzvou TPS. Finky zatím domácí soutěži dominují, v patnácti utkáních neztratily ani bod a drží průměr přes devět vstřelených branek na zápas.

Naposledy se představily v soutěžním utkání 18. prosince, to FBC si již předehrálo víkendový duel Extraligy žen a porazilo Olomouc 6:0, přičemž pozitivní jistě je, že se do branky po zranění vrátila brankářská jednička Veronika Tomšová.

FBC se navíc netají tím, že Champions Cupu uzpůsobilo první polovinu sezóny. „Připravujeme se a dolaďujeme hru, abychom byly připraveny na Champions Cup,“ hlásila už v listopadu útočnice Laura Chúpeková v rozhovoru pro Florbal.cz.

První zajímavý příběh turnaje už napsal Kloten-Dietlikon Jets, za který nastupuje také Veronika Kopecká. Ten se těsně po uzavření soupisek na turnaj rozloučil s hlavním trenérem Thomasem Appenzellerem, kterého nahradila bývalá legendární útočnice Julia Suter. V realizačním týmu pro turnaj figuruje také bývalý trenér švýcarské reprezentace žen Rolf Kern.

Ve Finsku by se také naposledy mělo hrát podle stávajícího modelu. Od příštího ročníku by turnaj mělo hrát osm týmů, po dvou z každé ze čtyř zemí a počítá se s tím, že minimálně čtvrtfinále by se hrálo systémem doma-venku.

Rozpis utkání

Sobota 7. 1

09.00 | SF1 Ž | Thorengruppen IBK – Kloten-Dietlikon Jets
12.00 | SF2 Ž | TPS Salibandy – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

15.00 | SF1 M | Classic – Grasshopper Club Curych
18.00 | SF2 M | IBF Falun – Předvýběr.CZ Florbal MB

Neděle 8. 1.

09.00 | O 3. místo – ženy
12.00 | O 3. místo – muži

15.00 | Finále – ženy
18.00 | Finále – muži

Všechny zápasy Champions Cupu bude vysílat Mezinárodní florbalová federace s anglickým komentářem na své platformě. Předplatné celého turnaje stojí 14,99 eur, sledování jednotlivého utkání stojí 4,99 eur. Více informací zde.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*