Jiří Curney táhne Spartu. Zdroj: Český florbal Jiří Curney táhne Spartu. Zdroj: Český florbal
16. 1. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta zvládla utkání v Otrokovicích, Vítkovice a Tatran potvrdily dominanci

 



O víkendu se odehrála série zápasů 19. kola Livesport Superligy. Dalekou cestu bez zisku bodů absolvovaly Karlovy Vary. Vítkovice a Tatran dohromady nastřílely 24 gólů a Otrokovice svedly vyrovnaný souboj se Spartou Praha.

První víkendové utkání se odehrálo v Ostravě, kam přes celou republiku cestovaly Karlovy Vary. Domácím v zápase stačilo 50 vteřin k tomu, aby se ujali vedení, když Šimon Kuczera našel před brankou osamoceného Lukáše Pešata, jenž Ostravu poslal do vedení. Brzy na to domácí přidali další dva góly a rázem v šesté minutě utkání vedli již 3:0. Před koncem první třetiny se ovšem probudili domácí a Matyáš Velc společně s Michalem Strachotou dokázali dvěma góly snížit skóre na 2:3. Půl minuty před koncem první dvaceti minutovky se však opět prosadili domácí a do šaten si tak nesli dvoubrankový rozdíl. Ve druhé části utkání padly pouze dvě branky a obě z holí domácích. Při poslední třetině tak Karlovy Vary čekal úkol dohnat skóre 6:2. V poslední třetině i přes snahu hostů Ostrava soupeře gólově přestřílela a utkání skončilo vítězstvím domácích 11:5.

Ve druhém sobotním utkání vyzvali domácí Panthers Otrokovice Spartu Praha. Utkání se přes polovinu třetiny táhlo s bezbrankovým skóre. První střelec byl až Mikuláš Krbec, který se zvládl rychle uvolnit na hrací polovině Otrokovic a i pohotově zakončit. Pár minut na to Jiří Curney zvyšoval na 0:2, když se najednou ocitl sám před domácí brankou po chybné přihrávce Otrokovic. První třetina tak skončila pro domácí dvoubrankovým deficitem. V první minutě té druhé se opět jako první prosadila Sparta. V polovině druhé části poté zvyšoval Kristián Kozák již na 0:4. Domácí tak mohli doufat ve spásu v podobě třetiny poslední. Samuel Kelemen byl první kdo z domácích skóroval a z přečíslení vytěžil snížení gólového rozdílu. To už se ale hrála polovina třetí části, navíc pár minut na to Sparta opět svůj náskok navýšila. Otrokovice dotahovaly a mít pár minut navíc, možná by i Spartu brankově dohnali. Svůj poslední gól na 4:6 ovšem stříleli domácí již v poslední minutě utkání a zápas při tomto skóre i skončil. Sparta zvítězila na hřišti Otrokovic 4:6.

Z nedělní dvojice zápasů se ten první odehrál v Praze, kde se střeli domácí Black Angels s Vítkovicemi. Na první branku se opět čekalo půlku třetiny, když se prosadil hostující Matyáš Šindler. Poté, co vyslal svojí přízemní střelu na zadní tyč domácí branky, se Vítkovice ujaly vedení. Ani ne minutu na to ale domácí stihli vyrovnat, konkrétně Vilém Doležal, který využil chybu v rozehrávce hostů. Pak se ovšem opět prosadili Vítkovičtí, kteří dvěma rychlými góly odskočili na rozdíl 3:1. Minutu před koncem úvodní části bylo odpískáno trestné střílení, ve kterém se prosadil domácí Jakub Hromada a první třetina tak končila za stavu 2:3. Ve druhé třetině se prosazovali pouze hosté. Trojice Besta, Hubálek a Bažák přidali domácím do druhé přestávky tři góly a Black Angels tak nastoupili do poslední části utkání se čtyřbrankovým mankem. V té domácí několik zásahů přidali, ovšem Vítkovice se gólově nezastavily a utkání nakonec vyhrály poměrem 11:5.

Poslední víkendové utkání se odehrálo v neděli na Tatranu, kam přijeli Sokoli z Pardubic. Již v první minutě utkání padla branka a překvapivě patřila hostům. David Žáček byl poslední při brejkové akci Pardubic a z blízka dokázal zakončit a zařídit, aby se hosté ujali vedení. To byla ovšem první i poslední situace v zápase, kdy hosté vedli. Brzy na to nasázeli domácí do soupeřovy branky čtyři góly. A i přes snížení Pardubic v poslední minutě třetiny se odcházelo do šaten o první přestávce při skóre 4:2. Druhá třetina se hrála čistě podle tempa Tatranu. Marek Beneš se přiblížil dvěma góly hattricku a hosty čekalo do poslední třetiny velmi těžké dohánění skóre 2:10. Brzy po začátku poslední části utkání domácí Beneš zmíněný hattrick zkompletoval a i přes další snížení Pardubic v polovině třetiny nakonec Tatran drtivě zvítězil s konečným skóre 13:3.

Už ve čtvrtek Česká Lípa přetlačila v přestřelce Liberec 8:7 a zapsala důležité body do tabulky. Duel Mladé Boleslavi s Bohemkou byl z důvodu špatného zdravotního stavu boleslavského týmu po návratu z Poháru mistrů ve Finsku. Kolo uzavře v pondělí televizní dohrávka mezi Vinohrady a Chodovem.

Výsledky víkendové série 19. kola Livesport Superligy:

FBC Ostrava – FB Karlovy Vary 11:5 (4:2, 2:0, 5:3)
Branky a nahrávky: 1. Pešat (Kuczera), 3. Šubert (Mikoláš), 6. Kuczera (Bräuer), 20. Herblich (Barabáš), 24. Bräuer (Pešat), 27. Bräuer (Pešat), 45. Chatrný (TS), 47. Němec, 51. Soukup (Chatrný), 53. Chatrný (Mikoláš), 58. Bräuer (Kuczera) – 19. Velc (Korbel), 19. Strachota (Kalaš), 46. Velc (Koubek), 52. Zahraj (Lang), 59. Šimeček (Kalaš).

Panthers Otrokovice – Sparta Praha 4:6 (0:2, 0:2, 4:2)
Branky a nahrávky: 48. Kelemen (Grich), 51. Nehila (Sovják), 52. Grich (Grlický), 60. Nehila (Vykopal) – 13. Krbec (Pruner), 17. Curney (Krbec), 21. Pruner (J. Sedláček), 32. Kozák (Kolstrunk), 48. J. Mühlfait (Fišer), 52. Kolstrunk (Curney).

Black Angels – 1. SC Vítkovice 5:11 (2:3, 0:3, 3:5)
Branky a nahrávky: 11. Doležal (R. Hanák), 19. Hromada (TS), 44. Straka (M. Burian), 47. M. Boček (Hromada), 53. M. Burian (TS) – 10. Šindler (Besta), 14. Zubek (Pažák), 15. Sidunov (Kaleta), 21. Besta, 23. Hubálek (Pažák), 26. Pažák (Matejčík), 44. Besta (Šindler), 51. Delong (Matejčík), 51. M. Burian (vla.), 56. Šebesta (Delong), 57. Fukala (Jankovský).

Tatran Střešovice – Sokoli Pardubice 13:3 (4:2, 6:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 7. Kreysa (Tlapák), 9. Kún (Šimek), 12. Šimek (Meliš), 12. M. Mühlfait (Tlapák), 24. Mare. Beneš (Sádlo), 28. Mare. Beneš (Němeček), 29. Kún (Šindelář), 35. Němeček (Mare. Beneš), 37. Mar. Čermák (Tlapák), 39. Šimek (Meliš), 42. Mare. Beneš, 46. Meliš (Šindelář), 54. Mar. Čermák (A. Kučera) – 1. Žáček (Machatý), 19. Sákra (Klein), 48. Machatý (Žáček).

FBC Česká Lípa – FBC Liberec 8:7 (1:5, 4:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 14. Vavruška (Pekárek), 21. Peška (Vavruška), 22. Pekárek (Slaný), 25. Krajcigr (Peška), 34. Slaný (Vavruška), 42. Krajcigr (Štěrba), 52. Krajcigr (Vavruška), 55. Vavruška (Slaný) – 8. Mádlo (Macháč), 10. Stránský (Smutný), 12. Baudisch (Mádlo), 14. Balatka, 15. Wiener (Smutný), 30. Wiener (Ferdan), 48. Stránský (Smutný)


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*