Jan Natov s trofejí za 3. místo v Champions Cupu 2023. Foto: Anssi Koskinen, IFF
20. 1. 2023 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

JAN NATOV: Předvedli jsme solidní výkony, bronz si zasloužíme. Styl hry GC nám vyhovoval

 



Mladá Boleslav prožila své nejlepší dosavadní představení na Champions Cupu. Ve Finsku odehrála vyrovnanou partii s Falunem a přejela GC Curych. Domů se tak vrátila s bronzovou medailí, které si kapitán Jan Natov hodně cení.

Honzo, Boleslav si z Champions Cupu 2023 přivezla 3. místo. Jak turnaj hodnotíš?
„Hodnotím to pozitivně. Jsem rád, že jsme nebyli ve Finsku do počtu, ale dokázali jsme si poradit s Curychem a vybojovat tak aspoň třetí místo.“ (usmívá se)

Falun, který Vás čekal v semifinále je aktuálně nejlepším týmem na světě. S čím jste do utkání šli?
„Měli jsme plán, který jsme chtěli držet celý zápas. Byla to samozřejmě kvalitní obrana na naší polovině. Celkem se nám to i dařilo, bohužel šance, které jsme dostali při brejcích, jsme nevyužili a proto si myslím, že s námi nemusel mít Falun větší starosti a pohlídali si to až do konce zápasu. Je škoda, že jsme je nedonutili vyvinout větší úsilí ve třetí třetině.“

Dlouho jste drželi naději na postup a nakonec uhráli velmi solidní výsledek. Je to velké povzbuzení směrem do Livesport Superligy?
„Jak už jsem zmínil. Myslím si, že s jedním gólem se zápasy vyhrávat nedají. A i přesto, že to dlouho bylo výsledkově vyrovnané, tak jsme se ke konci zápasu svými chybami připravili o vyrovnání výsledku. Do ligy musíme určitě zlepšit proměňování šancí.“ (usmívá se)

Poslední vystoupení na Champions Cupu nebylo úplně povedené. Je pro Vás bronz určitým způsobem satisfakce?
„Bohužel, na posledním Champions Cupu jsme udělali ostudu. Proto jsem rád, že jsme se letos nepřijeli jen zúčastnit, ale dokázali jsme předvést celkem solidní výkony, a proto si myslím, že bronz byl pro nás zasloužený.“ (usmívá se)

Curych jste ve třetí třetině zápasu o bronz přejeli. Co byl hlavní důvod?
„Proti Curychu jsme dokázali bránit dobře celých šedesát minut, a tentokráte brejky, které nám nabídl, tak jsme proměnili. Snažili se na nás celý zápas vyvíjet tlak, ale nám to vyhovovalo, a díky tomu jsme měli dost brankových příležitostí.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*