Marek Beneš. Foto: Matyáš Klápa, Český florbal Marek Beneš. Foto: Matyáš Klápa, Český florbal
27. 1. 2023 Ostatní (5) KOMENTÁŘŮ

INNEBANDYMAGAZINET: Čtyři české vlajky mezi nejlepšími na světě, Johnasson s Wibron vítězi

 



Prestižní švédský magazín Innebandymagazinet tradičně vyhlásil desítku nejlepších florbalistů a florbalistek za kalendářní rok 2022. Mezi muži bral prvenství Emil Johnasson, ženám pak vládne Emelie Wibron. Neztratili se ani čeští zástupci: Marek Beneš skončil čtvrtý, Eliška Krupnová sedmá,  Ondřej Němeček osmý a Jana Christianová uzavírá ženskou elitní desítku.

Mezi muži se stal vítězem obránce Emil Johnasson, který tak obhájil loňské prvenství. Na druhém místě se umístil Alexander Galante Calrström, třetí pak skončil Tobias Gustafsson. Spoluhráči z Tatranu Střešovice Marek Beneš s Ondřejem Němečkem skončili na čtvrtém a osmém místě.

Celkem se do elitní desítky dostalo pět Švédů, dva zástupci Finska a Česka a jeden Švýcar.

V ženách se svého prvního triumfu dočkala Emelie Wibron, která tak potvrdila fenomenální formu po návratu na hřiště po mateřské přestávce. Na pódiu ji doplnily spoluhráčky z Thorengruppenu: Veera Kauppi a Maja Wiström.

Eliška Krupnová, vítězka ankety z roku 2020, skončila sedmá, Jana Christianová bere 10. místo.

Nejlepší florbalisté světa za rok 2022 dle Innebandymagazinet.se

1. Emil Johansson
2. Alexander Galante Carlström
3. Tobias Gustafsson
4. Marek Beneš
5. Eemeli Salin
6. Albin Sjögren
7. Hampus Ahrén
8. Ondřej Němeček
9. Justus Kainulainen
10. Christoph Meier

Nejlepší florbalistky světa za rok 2022 dle Innebandymagazinet.se

1. Emelie Wibron
2. Veera Kauppi
3. Maja Viström
4. Wilma Johansson
5. Oona Kauppi
6. Ida Sundberg
7. Eliška Krupnová
8. Ellen Rasmussen
9. Milla Nordlund
10. Jana Christianová


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Fanoušek napsal:

    Justus Kainulainen a Hampus Ahrén si dle mého názoru zaslouží o něco vyšší příčky. Ahrén možná dokonce i na úkor Marka Beneše.
    Němeček jeden z TOP zadáků v současném florbalu, možná by mu prospělo angažmá ve Švédsku, kde by ještě více upevnil své kvality = to by pro něj mohlo znamenat i umístění v TOP 3 ankety o nejlepšího florbalistu. Uvidíme, jestli zamíří do zahraničí, až mu skončí smlouva v Tatranu. Ale za mě alespoň na sezónu či dvě by měl určitě hrát švédskou ligu. Ale ne v týmu jako Linköping. Spíše Storvreta/Pixbo popřípadě Växjö. V jiných týmech by to pro něho nemuselo mít takový přínos …

    • ADALBERT napsal:

      přesně, ne v týmu jako Linkoping, který je 7, ale do Pixba, který je 6 by jít mohl…Pixbo je blbost, ten potřebuje Storvretu, Vaxjo, Kalmar…všechno ostatní pro něj bude znamenat, že tam může kapitánovat a bude ve stejné pozici jak v tatranu. Kromě teda Falunu, ale tam bych se bál, že zase nedostane dostatečnou pozici.

      • Fanoušek napsal:

        Pixbo jsem zmínil v tom smyslu, že do budoucna v tom týmu vidím veliký potenciál. Letošní sezónu hrají mnohem lépe, než sezónu minulou. Jde vidět, že pracují a práce přináší ovoce.
        Ale samozřejmě, zatím je to jen 6. místo tabulky.
        Co se týče Kalmaru, tam bych ho spíše neviděl, Kalmar má specifický herní styl, do kterého mi osobně Němeček nezapadá. A ohledně Falunu, tam se přesně bojím, že by nedostal takový prostor, aby se mohl zlepšovat. Ve Falunu je obrovská koncentrace a tým plný hvězd. Pokud by tam šel, tak to není na sezónu či dvě, ale minimálně na 5 let, aby si tam vypracoval nějakou pozici postupnými krůčky.

    • VR napsal:

      Švédskou ligu nesleduju, i tak těžko porovnávat. U nás bych ale žebříček řadil jinak. Za mě je rozdílovým hráčem v Tatranu Němeček, trochu mi připomíná Fridricha. Důrazem, projevem, tahoun týmu. Dobře to bylo vidět loni, jakmile nehrál, byla první lajna poloviční. Dá se čekat, že z Tatranu bude odchodů směr zahraničí víc, Beneš o tom taky mluvil v souvislosti se školou.

  • ADALBERT napsal:

    Doporučuji příště jen přesdílet odkaz na innebandymagazinet. Švédsky neumím, ale i bez překladu jsem se z těch článků dozvěděl to samý. Dá to míň práce.

Napsat komentář

*