Michal Jedlička na lavičce slovenského národního týmu juniorek. Foto: Per Wiklund Michal Jedlička na lavičce slovenského národního týmu juniorek. Foto: Per Wiklund
31. 1. 2023 Ženský florbal (1) KOMENTÁŘŮ

Slovenky mají 28gólový rekord. Uděláme spoustu práce, na druhé straně bych být nechtěl, říká Jedlička

 



Slovenské florbalistky mají za sebou úspěšný vstup do kvalifikačního turnaje o účast na světovém šampionátu, který se v prosinci uskuteční v Singapuru. Španělsko porazily výsledkem 28:1, což je jejich rekordní počin, tolik branek ještě nikdy nedaly. Trenér Michal Jedlička byl spokojen, ačkoliv přiznal, že na druhé straně by být nechtěl.

Slovensko porazilo Španělsko 28:1 a český lodivod měl důvody ke spokojenosti. „Hodnotím ho pozitivně, protože jsme hráli celkem slušně. Dali jsme hodně gólů, byli na balónku. Jsem spokojen. Samozřejmě, že si zápas rozebereme, protože už na první pohled bylo zřejmé, že vy hře bylo hodně věcí, které si v ní nepřejeme mít,“ zhodnotil úvodní vystoupení svých hráček.

Cíl, do počtu vstřelených gólů, ale svému týmu nedal. „Cíl, co se týče přímo počtu vstřelených branek, tak nebyl. Chtěli jsme ale, ať jsou holky hladové, ať chodí do zakončení a nepřehávají situace, protože proti silnějším soupeřům se nám bude hodit, když budeme efektivní,“ myslí například na duel se Švýcarskem.

S cifrou ale spokojený je. „Ano, 28 gólů je perfektní,“ usmál se.

Slovenky stanovily svůj nový rekord, dosud byla jejich nejvyšší výhra zaznamenána na domácím světovém šampionátu, tehdy porazily Australanky 21:1. Utkání ze současného týmu odehrálo pět hráček.

„Samozřejmě bychom raději hráli vyrovnanější zápasy, ale zase můžeme posouvat naši útočnou hru a hru s míčkem. Sraz trvá týden a my na každém takovém uděláme spoustu, opravdu spoustu práce, takže reprezentační akce smysl má,“ hodnotí.

Na zápas má ale také druhý úhel pohledu. „Co se týče samotných takových zápasů, tak to je otázka, ale asi spíše na soupeře. Já bych nechtěl být na druhé straně, kdy pořád jenom bráníš a nedostaneš se ani pomalu na balónek a za půlku…,“ uzavřel hodnocení prvního duelu Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Hugo napsal:

    Proč tu není analýza či lákadlo bojů play-off nebo play-down nebo něco zajímavého? Místo toho zas článek o zápase cizích týmů někde na turnaji úrovně rožnovského Hornetsu – a tam aspoň mají dobrý doprovodný program:)

Napsat komentář

*