Dominika Buczek je zpět v polské reprezentaci. Foto: Michael Peter, IFF Dominika Buczek je zpět v polské reprezentaci. Foto: Michael Peter, IFF
1. 2. 2023 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Buczek je zpět: Doufám, že zůstanu dlouho. Na tým jsem pyšná, řekla po zápase s Češkami

 



Polská útočnice Dominika Buczek patří v řadách Vítkovic k tomu nejlepšímu, co se prohání na českých extraligových palubovkách. V dresu národního týmu ale nějaký čas chyběla, vynechala také poslední světový šampionát. Do nového reprezentačního cyklu ale nastoupila a sama říká, že doufá, že zůstane delší dobu. Po zápase, ve kterém excelovala její klubová spoluhráčka Zuzanna Krzywak řekla, že na tým je i přes prohru pyšná.

Polky dlouho vedly a vypadalo to, že budou proti Češkám minimálně bodovat, nakonec odešly ze zápasu s porážkou 7:9. „Myslím si, že pro nás je výsledek určitě pozitivní. Musíme si z toho vzít to, že s týmem z TOP 4 hrajeme vyrovnaný zápas. To, že jsme celý zápas nad Češkami vedly je super, víme, kde jsme udělali chyby a na čem pracovat,“ hodnotila utkání.

„Jsem moc pyšná na tým, co dnes předvedl,“ dodala.

Sama se do reprezentace vrátila po pauze, kdy z vlastního rozhodnutí vynechala také poslední světový šampionát. „Za Polsko hraju ráda, užívám si to, že můžu být s holkama a hrát pro Polsko. Takže návrat je to radostný a doufám, že za Polsko budu hrát ještě dlouho,“

Klíčovou hráčkou byla její klubová spoluhráčka z Vítkovic Zuzanna Krzywak, která nasázela Češkám pět gólů. „Zuzka dneska zahrála famózně, myslím si, že nastřílela všechno, co měla na lopatě a doufám, že si to přiveze domů do Vítkovic,“ plánuje.

Obecně švédský lodivod Polek Christer Bertilsson ukázal, že když využije dvojice legionářek Zagórska – Helman a Krzywak – Buczek, rozdělené do formací, má rázem k ruce velmi silný tým. „Rozhodně. Máme čím dál tím více hráček, které jsou připraveny na takové zápasy. Jsem moc ráda, že máme více hráček zahraničí a za to, jak se rozvíjejí. Pak můžeme hrát takové zápasy jako tento,“  uzavřela Dominika Buczek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*