Michal Jedlička při trénování Slovenska. Foto: Michael Peter, IFF Michal Jedlička při trénování Slovenska. Foto: Michael Peter, IFF
7. 2. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Jedličku dopálil zápas s Ukrajinou. Ostuda, nejhorší zápas u repre, stydím se, přitom holky to v sobě mají, hromoval po výhře 25:2

 



Pro nezasvěceného fanouška se může zdát, že tady něco nehraje. Slovenky porazily Ukrajinu jednoznačně 25:2, ovšem jejich hlavní trenér Michal Jedlička po zápase zuřil a nešetřil výrazy jako „Ostuda“, „Nepřijatelné“, „Nejhorší zápas na lavičce Slovenska.“ Zápas ho mrzel o to více, že podle něj mají jeho hráčky daleko na víc.

Po zápase přišel viditelně rozladěný český trenér ze šatny a spustil možná nečekanou kadenci úderů do vlastních řad. „Hodnocení turnaje je ovlivněno posledním zápasem, který byl z naší strany tragický. Jsem opravdu naštvaný, protože takto nemůžeme přistupovat k mezinárodnímu utkání. S florbalem to nemělo nic společného a z naší strany je to neomluvitelná záležitost,“ zuřil.

Nemohlo být příčinnou, že po vydřeném zápase se Švýcarskem následovalo volno a na Ukrajinu už se Slovenky prostě nenamotivovaly? „Je to možné, ale prostě není možné, aby se nám toto stalo na mezinárodní scéně. Na mezinárodní scéně hrajeme pár zápasů do roka a prostě se nemůžeme na nějaký jen tak vykašlat, způsobem, že jej odehrajeme v módu, jako bychom byli někde na rybníku,“ durdil se Jedlička, z jehož slov byl cítit i smutek.

Pro pochopení jeho slov je totiž třeba zápas vidět: Slovenky přehrávaly situace, byly nedůrazné a byly jen stínem týmu, který o 40 hodin dříve sahal po senzačním skalpu Švýcarek. „Přesně na toto jsme se chtěli zaměřit a upozorňovali jsme na ně. Chtěli jsme hrát stejně jako proti Švýcarkám a předtím, kdy nám nechyběla chuť v zakončení, byli jsme hladoví a dnes jsme také chtěli být agresivní,“ popisoval.

Byl si vědom, že situace nebyla černá anebo bílá. „Jde to i za námi jako za staffem týmu, ale prostě nastavení holek dnes bylo tragické,“ hodnotil.

Florbal.cz je nově na Instagramu

Nakonec přišlo i velmi příkré hodnocení zápasu proti Ukrajině.  „Byl to nejhorší zápas za dobu, co trénuji slovenskou reprezentaci, a to je snad osm let. Byla to velká ostuda, stydím se tady a jsem obrovsky naštvaný,“ soptil.

Nakonec ale i on sám uznal, že turnaj měl pro Slovenky i pozitivní momenty. „Tři zápasy z naší strany byly dobré, dnešní výkon mě hodně mrzí, ale snad v hlavách zůstane to dobré. Hráčky jsem v kabině nechválil a byl jsem negativní, protože nebyl důvod chválit, ale je třeba znovu říct, že tři zápasy byly dobré, dnešní konec nebyl takový, jaký měl být. Turnaj nedopadl tak, jak měl,“ zakončil hodnocení kvalifikace.

Jeho veřejný lynč měl dost možná i na pozadí za cíl probudit touhu po úspěchu na šampionátu.  Protože od českého trenéra nakonec zaznělo, že Slovenky „to v sobě mají.“

Věří tedy v úspěch v Singapuru? „Samozřejmě. Holky to v sobě mají, ale musí na sobě pracovat. Máme 10 měsíců, je potřeba, aby holky neustále pracovaly, aby zvedly své kondiční parametry. Poté můžeme něco dokázat a byl bych rád, kdyby se to v Singapuru podařilo. Tempo šampionátu je navíc obrovské, zápasy hrajeme proti TOP týmům, takže tu kondici potřebujeme,“ uzavřel Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*