Olomouc a Start98 čeká vzájemný duel Foto Michal Struž Olomouc a Start98 čeká vzájemný duel Foto Michal Struž
11. 2. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Start se utká s Olomoucí, brněnské Buldočky vyzvou Vítkovice

 



Zajímavě orámované je dvacáté pokračování nejvyšší ženské soutěže. Jeho dva největší hity podle papírových předpokladů, by totiž měly přijít na jeho začátku a konci. V sobotu se totiž utká Start98 s Olomoucí, v neděli pak Vítkovice přijedou do Brna k utkání s Bulldogs.

Program 20. kola Extraligy žen

FAT PIPE Tigers Start98 – FBS Olomouc
Sobota, 16:00, SH Jižní Město
Zajímavý zápas na úvod programu. Oba týmy v posledních kolech ukazují svůj velký potenciál, který je v nich ukrytý. Pro oba se jedná o zajímavou přípravu před duely play off, náš dílčí tip je také to, že padne minimálně 12 branek. O něco málo favorizujeme Start98, a to především díky domácímu prostředí.
Tip Florbal.cz: Výhra Startu98 za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota, 16:30, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Pro liberecké Crazy girls se jedná o zápas, ve kterém ještě bojují o případnou naději na postup do play off. FBC bude ale silným soupeřem, navíc posíleným o vítězství v Mladé Boleslavi z pátečního večera. Větší kvalita FBC by se časem měla projevit, ačkoliv Ostravanky jistě nečeká nic snadného.
Tip Florbal.cz: Výhra FBC za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 18:00, Nová MSH Mladá Boleslav
Boleslav prochází těžším obdobím a Chodov není optimálním soupeřem na naladění se na vítěznou vlnu. Na druhou stranu, utkání na Jižním Městě je pro tým Ondřeje Neumana jistě velkým mementem. Favorit zápasu je ale zřejmý.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body

FbŠ Bohemians – Finance Novák FBK Jičín
Sobota, 18:30, SH ZŠ Kunratice
Trochu ukryté, avšak potenciálně velmi zajímavé utkání, ve kterém by rovněž mohlo padnout hodně branek. Favoritem zápasu jsou Bohemians, budou se ale muset vyvarovat chyb, které tým předvedl proti Olomouci a naopak navázat na výkon proti Vítkovicím.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians za 3 body

Panthers Praha – PSN Tatran Střešovice
Neděle, 15:30, SH ZŠ Rudná

Podobně jako Chodov, také Tatran jde do zápasu v pozici jasného favorita. Zápas by mohl být pikantní pro Markétu Antalovou, která na podzim v Panthers hostovala. Kvalita souboru trenérů Michálka s Hudíkem by se ale měla projevit a Tatran by měl dokráčet ke třem bodům.
Tip Florbal.cz: Výhra Tatranu za 3 body

Bulldogs Brno – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 17:00, SH SportPoint Brno

To nejlepší na závěr? Je to možné, souboj Buldoček s Rytířkami má potenciálně všechny aspekty, které k tomu mohou vést. Utkají se dva týmy, které mají ve zvyku hrát ofenzivní florbal, což Vítkovice kvitovaly už v loňské sezóně. Jenže letošní Buldočky, to je úplně jiná káva. Tento zápas by mohl být skutečně velmi zajímavý.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*