Lenka Remešová opouští Židenice a míří do Täby. Foto: Swiss unihockey Lenka Remešová opouští Židenice a míří do Täby. Foto: Swiss unihockey
16. 2. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Ve Švýcarsku skončila základní část, Remešová vychytala Täby důležitou výhru

 



O uplynulém víkendu pokračovaly také zahraniční soutěže s českou účastí. Ve Švýcarsku skončila základní část, ve Švédsku pak Lenka Remešová vychytala důležitou výhru Täby.

Švédsko

Ve Švédsku zbývá šest kol do konce základní části a boj o play off hoří snad ještě ve větší intenzitě, než oheň ve videoklipech slavné německé skupiny Rammstein. Důležitý krok do play off udělalo Täby, které porazilo Malmö 5:1 a v brance využilo Lenku Remešovou.

Täby má tak 31 bodů a je relativně mimo hlavní proud boje. Do toho naopak vplulo Malmö a Endre, které podlehlo Thorengruppenu 3:9 a prohrálo popáté v řadě, protože ještě o den dříve podlehlo 3:4 na nájezdy nováčkovi Akersberze, která naopak senzačně pokračuje v tažení na účast v play off. Nestačila tak asistence Nely Jirákové.

Své jisté mají celky Rönnby a Pixba. Jejich vzájemný souboj skončil výhrou Pixba 4:2.

Tabulka švédské ženské Superligy. Zdroj: Livesport.cz

Švýcarsko

Ve Švýcarsku se odehrála dvě kola, kterými skončila základní část tamní Lidl Unihockey Prime League. Šest bodů zapsal Zollbrück, který základní část nakonec vyhrál. O víkendu porazil Laupen 6:3. Gól dala Lucie Řezáčová, na druhé straně pak zapsala gól a asistenci Hanka Lacková. Oba týmy se navíc utkají také ve čtvrtfinále.

Ve druhém víkendovém utkání pak Škorpionky porazily Riders 13:6, gól poraženého týmu dala Hana Poláková, Řezáčová zapsala další asistenci.

Dvě výhry zapsal také Zug, který porazil 6:5 Riders a 7:3 Red Ants. V obou zápasech zapsala branku Ivana Špáková, hned šest kanadských bodů pak proti Red Ants zapsala za 3+3 Denisa Ratajová, která nakonec se ziskem 49 bodů ovládla kanadské bodování soutěže.

Šest bodů zapsal také Chur, který porazil Oberland a Burgdorf. Celkově tak Chur skončil 4. a Zug 3.

Ve čtvrtfinále se Zug představí proti Oberlandu, Chur pak vyzve Burgdorf. Kloten-Dietlikon, který o víkendu dvakrát zvítězil, skončil druhý a ve čtvrtfinále play off vyzve Red Ants.

Tabulka švýcarské Lidl Unihockey Prime League. Zdroj: Livesport.cz

Finsko

SB-Pro Lenky Novotné podlehlo Eře 3:4 po nájezdech.

Tabulka finské ženské F-Liigy. Zdroj: Livesport.cz

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*