Nela Jiráková v dresu Endre Foto: Magnus C Lydahl Nela Jiráková v dresu Endre Foto: Magnus C Lydahl
9. 3. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Ve Švédsku se bojuje o play off, Zollbrück a Kloten jsou v semifinále, Zug má problémy

 



Zahraniční soutěže, ve kterých působí české florbalistky jsou v rozdílných fázích. A tak zatímco Zollbrück nebo Kloten-Dietlikon již slaví postup do semifinále play off, Malmö nebo Endre ještě stále bojují o samotnou účast v play off.

Švédsko

Ve švédské ženské Superlize je z českého pohledu téměř jasno o postupu do play off. Jistotu má Täby, které porazilo Kalmarsund 8:1 a Lenka Remešová tak opět zapsala vítězství. Poražené florbalistky jsou rovněž v poměrně solidní pozici, především s ohledem na to, že Malmö Terezy Urbánkové a Kristýny Lechnerové čeká těžký duel s Pixbem.

Totéž platí pro Endre, které se utká s aktuálně osmým Lundem poté, co podlehlo Rönnby 2:6. Kalmarsund s Endre tak mají 34 bodů a nedostižný sedmibodový náskok na devátou Akersbergu, která objektivně nejlepší los.

Malmö na dvojici Endre – Kalmarsund ztrácí 5 bodů, a navíc potřebuje s velkou pravděpodobností pomoc Endre: v posledním kole totiž bude hrát s předposledním týmem tabulky Nackou Wallenstam, kdežto Lund vyzve tabulkově lépe postavený Falun.

Pixbo Elišky Krupnové porazilo Nacku 7:6 a čeká útočnice zapsala dvě branky.

Tabulka švédské ženské Superligy. Foto: Livesport.cz

Švýcarsko

Čtyři čtvrtfinálové duely jsou odehrány ve Švýcarsku. Zollbrücku Lucie Řezáčové s Nikol Pekárkovou stačily k postupu nad Laupenem. Škorpionky vyhrály postupně 6:1, 14:2, 3:2 a 6:2. Lucie Řezáčová zapsala hned 11 kanadských bodů, se zápisem sedm branek a čtyř asistencí.

Do semifinále postoupil také Kloten-Dietlikon Jets Veroniky Kopecké, který vyřadil Red Ants Hany Koníčkové. Kloten zvítězil postupně 5:4, 3:2, 10:4 a 9:1. Kopecká ovšem do série nezasáhla

Našlápnuto do semifinále má také Chur, který vede nad Burgdorfem 3:1. Po úvodní výhře 5:3 sice prohrál 6:8, ovšem v dalších dvou utkáních zvítězil 10:4 a 6:3. Třetí utkání se povedlo se zápisem 3:2 Martině Řepkové, dva góly ve čtvrtém duelu pak vstřelila Eliška Trojánková.

Problémy má naopak Zug, který hraje s Oberlandem 2:2. Po úvodní výhře Zugu 8:2 totiž přišla porážka 2:7, na porážku 4:11 pak Oberland reagoval vítězstvím 6:5. Hned jedenáct kanadských bodů zatím zapsala Denisa Ratajová, daří se také Ivaně Šupákové.

Finsko

Pro SB-Pro skončila sezóna ve čtvrtfinále. Z pozice pátého základního části se utkalo s PSS a odešlo poraženo poměrem 3:0 na zápasy. Úvodní dva zápasy prohrálo SB-Pro 1:5, třetí utkání pak vyhrálo díky branky Daniely Westerlund v prodloužení 3:2.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*