Divácké návštěvy na semifinále Livesport Superligy jsou vysoké. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice Divácké návštěvy na semifinále Livesport Superligy jsou vysoké. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice
30. 3. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

GLOSA: Konečně! Semifinále play off baví a má drajv. Vyšla i riskantní sázka na zápasy v týdnu

 



Semifinále play off začalo v obou nejvyšších soutěžích pořádně zostra. První prohry zapsaly dosud suverénní týmy Tatranu v mužské Livesport Superlize a Vítkovic v Extralize žen. Diváky baví také volba Tatranu Střešovice v mužích anebo pořádně ofenzivní série mezi Vítkovicemi a Bohemians.

„To je ono!,“ chce se zvolat při pohledu na dosavadní průběh semifinálových sérií v obou nejvyšších florbalových soutěžích dospělých. Již po úvodních zápasech je jasné, že všechny čtyři semifinálové série budou pokračovat také po čtvrtém utkání a napsalo se několik zajímavých mini příběhů.

Jaký je to rozdíl oproti čtvrtfinále, které v obou soutěžích proběhlo rychlostí blesku a vlastně nezanechalo žádnou pozitivní emoci.

Především na úvod semifinále padli oba vítězové základních částí. Jak ženy Vítkovic, tak muži Tatranu ale následně ukázali sílu a povedlo se jim série srovnat.

Je to pro ně důležitý fakt, protože oba vítězové hrají relativně o hodně. Tatran sice prožil skvělou jízdu základní částí, ale na pohárovou trofej nedosáhl, to Rytířky sice po totožné základní části ano, ovšem jejich hlavním cílem je jistě návrat do Superfinále a zisk extraligového titulu.

Fakt, že ženy Tatranu, respektive muži Boleslavi nehrají úplně ofenzivní florbal je pak logický, ofenzivní síla obou papírových favoritů je tak velká, že jít s nimi do otevřené přestřelky by bylo značně nezodpovědné.

Ve velkou taktickou bitvu, ve které to vypadá, že bude důležité dodržovat disciplínu se navíc mění bitva o superfinálovou místenku mezi Chodovem a FBC Ostrava. Pražanky získaly na své konto první zápas, úřadující mistryně pak berou druhé utkání.

Přestřelek si naopak diváci očividně užijí v sérii mezi Vítkovicemi a Bohemians. Ta je hodně tvrdá, oba týmy si nic nedarují a v konečném důsledku tato série musí bavit, nejen díky 24 vstřeleným brankám ve dvou úvodních zápasech.  

V neposlední řadě vyšla také riskantní sázka na zápasy v týdnu u mužské Livesport Superligy. Ta totiž musí dohánět Extraligu žen v důsledku absence ženského předkola play off tak, aby se obě soutěže srovnaly před Superfinále. Více než 400 diváků na třech utkáních je toho důkazem, ačkoliv je tím upozaděn fakt, že odehrání předkola během čtyř kalendářních dní spíše ukazuje, že na něj v termínové listině není prostor.

Jen tak dále!“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*