Karolína Suchá v dresu Täby. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Karolína Suchá v dresu Täby. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
1. 4. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Pixbo a Rönnby postupují do semifinále, o osudu Täby rozhodne páté utkání

 



České legionářky bojují v rámci švédského a švýcarského play off. Před branami švýcarského Superfinále stojí Zollbrück, který vede v sérii s Churem už 3:0 na utkání, do semifinále pak ve Švédsku prošly celky Rönnby a Pixba.

Pixbo Elišky Krupnové slaví ve Švédsku postup do semifinále. V sérii hrané na tři vítězné zápasy si poradilo s Kalmarsundem jednoznačně 3:0 na zápasy, po výsledcích 6:4, 7:3 a 15:1.

V semifinále tak dojde na souboj mezi Eliškou Krupnovou a Vanessou Rebeccou Keprtovou. Mezi nejlepší čtveřici se dostalo také Rönnby, které porazilo Endre poměrem 3:1 na utkání. Premiérová sezóna ve švédské nejvyšší soutěži tak skončila pro Nelu Jirákovou.

Thorengruppen si z pozice jednoznačného favorita poradil s Malmö rovněž poměrem 3:0 na zápasy, o jeho semifinálovém soupeři ale zatím jasno není. Mezi Täby, kde působí české trio Remešová – Suchá – Chudá a Falunem musí rozhodnout páté uitkání, které je na programu v sobotu od 12.15.

Ve Švýcarsku se o minulém víkendu hrálo pouze jedno semifinálové utkání v každé sérii. Zug podlehl Klotenu 2:5 a Kloten tak snížil jeho vedení na 1:2, naopak na superfinálovou bránu klepe Zollbrück s Lucií Řezáčovou a Nikol Pekárkovou, který v sérii nad Churem vede již 3:0.

Víkendové zápasy s českou účastí:
Sobota, 12:15 – Falun vs. Täby
Sobota, 15:00 – Chur vs. Zollbrück
Sobota, 17:00 – Zug vs. Kloten
Neděle 17:00 – Kloten vs. Zug
Neděle 17:00 – Zollbrück vs. Chur (bude se hrát, pokud v sobotu Chur zvítězí)

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*