Nikol Pekárková (vlevo) s Lucií Řezáčovou válí v dresu Zollbrücku. Foto: Fabrice Duc, Swiss Unihockey Nikol Pekárková (vlevo) s Lucií Řezáčovou válí v dresu Zollbrücku. Foto: Fabrice Duc, Swiss Unihockey
8. 4. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Zollbrück je v Superfinále, Zug je po otočce v sérii na hraně vyřazení, Täby končí

 



Ve Švédsku skončila sezóna pro Täby. To v rozhodující páté bitvě podlehlo Falunu 2:7. Rozehráno je již také semifinále mezi Pixbem a Rönnby, z českého pohledu tedy souboj mezi Eliškou Krupnovou a Vanessou Rebeccou Keprtovou.

První utkání šlo na konto Rönnby, které dokázalo obrátit skóre z 0:2 na 4:3, přičemž Eliška Krupnová zapsala jednu asistenci. Druhé utkání je na programu v sobotu, třetí pak v úterý.

Lucie Řezáčová s Nikol Pekárkovou pak mají jistotu, že si zahrají švýcarské Superfinále. Jejich Zollbrück totiž v pátém utkání porazil Chur 7:3 a celou sérii tak získal 4:1. Sezóna tak skončila pro Martinu Řepkovou s Eliškou Trojánkovou, poslední zápas za Chur odehrála také Katarína Klapitová, která se po třech letech přesune do Oberlandu.

Situace se v semifinále otočila také s Zugem. Ten po úvodních dvou výhrách třikrát prohrál a v sobotu bude na domácím hřišti odvracet hrozbu konce sezóny. Bude k tomu potřebovat také Denisu Ratajovou, která při třetí prohře 3:6 vstřelila dvě branky Zugu.

Případný rozhodující sedmý duel by se odehrál v pondělí.

Program legionářek:
Sobota – 14:00 – Rönnby vs. Pixbo
Sobota – 17:00 – Zug vs. Kloten-Dietlikon
Pondělí – 18:30 – Kloten-Dietlikon vs. Zug (pokud Zug v sobotu zvítězí)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*