Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
14. 4. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Zollbrück čeká Superfinále, Pixbo je od něj krok. Täby získalo dvě žádané florbalistky

 



Florbalistky Zollbrücku s Lucií Řezáčovou a Nikol Pekárkovou se připravují na účast v Superfinále. To neplatí o Zugu, který padl s Klotenem-Dietlikonem 2:4 na zápasy. Už v pátek večer může do švédského Superfinále postoupit Pixbo, na novou sezónu se naopak mohutně připravují v Täby, kam zamířila například reprezentační gólmanka Švédska.

Lucie Řezáčová s Nikol Pekárkovou se připravují na švýcarské ženské Superfinále, které proběhne v neděli od 13:30. Soupeřem jim bude celek Kloten-Dietlikon Jets, který dokázal otočit sérii proti Zugu ze stavu 0:2 na konečných 4:2.

Krok od Superfinále ve Švédsku je pak Pixbo Elišky Krupnové, které v sérii hrané na tři vítězné partie otočilo dvěma výhrami na 2:1 ve svůj prospěch. Vanessa Rebecca Keprtová zapsala gól ve druhé partii, na konečných 4:1 pak ve třetím zápase upravovala Eliška Krupnová za Pixbo.

Klid není v Täby. Klub z předměstí Stockholmu totiž vyšel vítězně z mediálně vděčného souboje trojice Täby – Kalmarsund – Rönnby, která dle švédských médií měla zájem o hvězdy Siriusu, respektive Åkersbergy.

Do Täby tak míří střelkyně Hanna Nordstrand, ale z českého pohledu je zajímavé především angažmá švédské reprezentační gólmanky Matildy Östlund Visén ze sestupujícího Siriusu. Lence Remešové tak přibyla v brankovišti Täby pořádná konkurence.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*