Ondřej Němeček v semifinále s Mladou Boleslaví. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice Ondřej Němeček v semifinále s Mladou Boleslaví. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice
14. 4. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

V semifinále jsme se dostali nohama na zem, loňská zkušenost nám pomůže, věří Němeček

 



Druhý pokus. Střešovický Tatran podruhé za sebou nastoupí v O2 aréně k boji o titul. A i letos ho do bitvy v roli kapitána požene lídr Ondřej Němeček. Také on přiznal, že by zkušenost, byť nevydařená, v minulém superfinále mohla jeho celku pomoct. A Vítkovice vnímá jako velmi kvalitního oponenta.

Tatran v minulém boji o titul narazil na takticky dobře připravenou Mladou Boleslav a nakonec padl v prodloužení. Pro talentovaný tým to byla těžká rána. „Loňská zkušenost nás ovlivní hodně a jednoznačně k lepšímu. Myslím si, že už nebudeme tak vyjukaní, a to jak z počtu diváků a velikosti haly, tak celkově z celého víkendu,“ načal Němeček své povídání před superfinále.

„Člověk už bude mít víc zkušeností, jak se s tím popasovat. Je to jednoznačně výhoda. Ani jsme se na to nějak vyloženě nechystali, máme hodně učenlivý tým a každý je schopný se s tím popasovat. Ještě něco málo si k tomu povíme, ale očekávám, že to zvládneme,“ věří kapitán Střešovic.

Trenér Milan Fridrich a kapitán Střešovic Ondřej Němeček. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Trenér Milan Fridrich a kapitán Střešovic Ondřej Němeček. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Už pro semifinále Pražané zvolili obtížnou cestu. „Boleslav nás hodně prověřila. Pomohlo nám to k tomu, abychom si uvědomili, že v play off se vítězí jinak než v základní části. Že musíme podat jiný výkon takticky a mentálně. Dostali jsme se nohama na zem po úspěšné základní části. Jednoznačně to kvituji, myslím si, že to byla lepší volba než Bohemians,“ je přesvědčen o správnosti výběru.

Vítkovice byly v základní části ve stínu Tatranu, po výměně trenéra se ale vyšvihly na druhou příčku a poradily si i s houževnatými klokany. „Je to velmi kvalitní mančaft. Dokázali v sezoně vyhrát v několika těžkých zápasech. Zejména výměnou kouče se tým okysličil a začali podávat lepší výkony. Očekávám náročný duel. Těším se na to, v semifinále s Bohemians jsem je tolik nesledoval, nicméně jsme v týdnu viděli hodně záznamů a videa, takže víme, jak to vypadalo, a jsme na to nachystaní,“ dodal kapitán Střešovic i reprezentace Němeček.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*