Ivana Šupáková, Natálie Martináková, Denisa Ratajová a Kamila Paloncyová slaví švýcarský pohárový primát. Foto: Swiss Unihockey Ivana Šupáková, Natálie Martináková, Denisa Ratajová a Kamila Paloncyová slaví švýcarský pohárový primát. Foto: Swiss Unihockey
20. 4. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Po zranění už nenastoupí. Reprezentantka Kamila Paloncyová ukončila kariéru

 



Sedmadvacetiletá univerzálka Kamila Paloncyová ukončila svou florbalovou kariéru. Hráčku Zugu již zpět na hřiště nepustí zraněná noha, kvůli které prakticky vynechala poslední soutěžní ročník. S kariérou se bývalá hráčka FBC Ostrava a Vítkovic rozloučila sociálních sítích.

Kamila Paloncyová patřila k výrazným florbalistkám své generace. Dala o sobě vědět v FBC Ostrava, následně přešla do Vítkovic, kde patřila k základním kamenům týmu, který založil vítkovickou dynastii. Celkem v dresu Rytířek získala tři mistrovské tituly.

Ve své kariéře odehrála tři seniorské a jeden juniorský šampionát, přičemž o představení v Bratislavě v roce 2017 přišla pro zranění kolene, jinak v nominaci figurovala. Stejně tak přišla také o Champions Cup 2019, ve kterém Vítkovice postoupily podruhé v historii do finále této soutěže, byla tak „pouze“ členkou týmu, kterému se to o pět let dříve povedlo vůbec poprvé. Ve stejném roce také získala s reprezentací juniorek bronzové medaile.

Poslední tři ročníky strávila ve švýcarském Zugu, který je jejím jediným zahraničním angažmá. Kariéru ji ale fakticky ukončila zlomenina nohy, kterou utrpěla v utkání na loňském ročníku turnaje Czech Open v zápase proti EřeViikingit.

„Šestnáct neuvěřitelných let! Spousta životních přátel, zážitků, radostí, vítězství a najednou je konec. Ukončení sportovní kariéry kvůli zranění je zlým snem pro každého sportovce, ale bohužel i tohle se ve sportu stává a člověku nezbývá nic jiného, než tuto krutou realitu přijmout. Ale upřímně musím říct, že to byla neskutečná jízda a florbal pro mě navždy zůstane sport nummer 1,” napsala Paloncyová na svůj instagramový účet.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*