Čeští junioři poráží Finsko 7:5. Foto: Český florbal Čeští junioři poráží Finsko 7:5. Foto: Český florbal
27. 4. 2023 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

DŮLEŽITÁ VÝHRA: Češi ustáli přestřelku s Finskem a vítězí 7:5

 



Česká reprezentace juniorů má za sebou klíčový skupinový duel proti Finsku. Neudržela v něm sice vedení 3:1, po divoké třetí třetině se ale může radovat z výhry 7:5. Klíčový zákrok předvedl ve druhé třetině gólman Draslar, který v době vrcholícího finského náporu zneškodnil trestné střílení. Základní skupinu zakončí český tým duelem s Lotyšskem.

Vstup do utkání se mladým českým florbalistům povedl: při Bílkově vyloučení totiž akci 2 na 1 zakončil gólem Martin Gattnar. Český tým tak vedl, ovšem za necelé dvě miny srovnal toto velmi ofenzivní utkání Porttikivi.

Přesto po první třetině měli Češi důvody ke spokojenosti: prosadili se Chatrný s Vavrouškem, což znamenalo vedení 3:1.

Nástup do druhé třetiny ale vyšel Finům, kteří se vrátili do hry a byli lepším týmem na hřišti. Seppala s Heiskou dokázali srovnat, klíčové ale bylo následné trestné střílení, kdy Draslar sebral míček z hole Hyvarinena ukázkovým skokem.

Další branky se diváci dočkali až ve třetí třetině, na začátku 45. minuty se prosadil Bohuslávek. Přesně za 55 sekund ale srovnal Jappinen.

Na konci 49. minuty se Finové dostali poprvé do vedení: rychlý protiútok zakončil Hokkanen poté, co Češi otevřeli prostor k přihrávce na protější tyč.

Vedení ale Suomi nevydrželo ani minutu, poté totiž Eliáš pohotově dorazil pokus Chatrného a bylo to 5:5.

Divoká třetí třetina ale pokračovala, vedení vrátil českému týmu Muhlfait, v power play pak uzavřel skóre Kún, když těsně předtím trefil Hyvarinen tyč, což potvrdila také trenérská výzva podaná finským týmem.

Česko – Finsko 7:5

Česko: Draslar – Petrák, Wertheim, Bílek, Bohuslávek, Muhlfait, Jankovský, Sedláček – Zubek, Palčinský, Gattnar – Chatrný, Vavroušek, Eliáš – Smutný, Fukala, Kún – Votava, Faksa


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*