Karlovy Vary udržely Superligu. Foto: Ateliér Chromcovi, Florbal Vary Karlovy Vary udržely Superligu. Foto: Ateliér Chromcovi, Florbal Vary
30. 4. 2023 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Vary ustály klinickou smrt a jsou nadále součástí Livesport Superligy. V prodloužení rozhodl Nicklas

 



Rok se s rokem sešel a opět je zde neuvěřitelné vyvrcholení série baráže. Zatímco loni se již znovu mezi elitou téměř viděli florbalisté Bulldogs Brno a přišla nečekaná otočka Pardubic, v neděli se totéž odehrálo na trase Kladno – Karlovy Vary. Dosavadní superligový tým totiž odčinil manko 1:5 a odehraje druhý ročník v nejvyšší soutěži.

Tak blízko, ale nakonec tak daleko. Florbalisté Kladna rozhodujícímu zápasu baráže o Livesport Superligu dlouho dominovali, nakonec ovšem odchází poraženi.

Přitom tomu dlouho nic nenasvědčovalo, postupně se trefili Tomáš Chroust, Stůj, Ullmann a znovu Chroust a Kladno tak v čase 26:36 vedlo už 4:0. Reagovat dokázal Klápa, ale v čase 30:07 skóroval za Kladno Fišer.

Jenže poté začala pořádná jízda Karlových Varů. Ještě ve druhé třetině snížila trojice Nicklas, Strachota a Tyl a dala vědět, že Hurikáni nic nevzdají.

To se nakonec stalo. Jediným úspěšným střelcem ve třetí třetině byl totiž Korbel a zápas musel do prodloužení. Z toho uběhlo 64 sekund, když Nicklas svou brankou rozhodl o tom, že Vary zůstanou na mapě Livesport Superligy.

FB Hurrican Karlovy Vary – Kanonýři Kladno 6:5p
branky: 30. Michal Klápa, 32. Daniel Nicklas, 34. Michal Strachota, 40. Miloš Tyl, 43. Matěj Korbel, 62. Daniel Nicklas – 4. Tomáš Chroust, 20. Matěj Stůj, 22. Filip Ullmann, 27. Tomáš Chroust, 31. Daniel Fišer; rozhodčí: Josef Monzer – Lukáš Procházka; vyloučení: 1:0; využití: 0:1; diváků: 475; zásahy brankářů: Daniel Váradi 15 – Ivan Ponomarev 9; po třetinách: 0:2, 4:3, 1:0, 1:0


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Ramirez napsal:

    Naprosto nepochopitelný kolaps Kladna a Hurikáni neskutečný morál.👍

  • Luky napsal:

    Ten Nicklas se mi snad zdá. Absolutně antisportovec, ale střílet umí. Upřímně, přál jsem to Kladnu, doufal jsem v možné oživení Superligy, protože předpokládám, že Vary se budou trápit zase celou sezónu, pokud někoh nepřivedou a Kladno by možná bylo úspěsnější, což se mohu tedy mýlit, ale pokud opravdu je ravda že Bachmaier bude hrát za Kladno a možná by pak zůstal i Bohuslávek…

    • Vary napsal:

      Já bych počkal až se postaví kádry než vynášet soudy, kdo kde bude v tabulce. Naposledy když tam bylo Kladno tak nakoupilo fest a co z toho, za rok zpět

      • Luky napsal:

        v pohodě, souhlasím, musíme počkat a ani Kladnu by to v Superlize nemuselo vyjít, jenim jsem je tam chtěl vidět místo Varů. Tak třeba za rok… Ale pokuď Vary to trochu promíchají pozice v nejvyšší lize taky jedině dobře.

Napsat komentář

*